Hans en Nellie Meijer verwelkomen iedereen vanaf woensdag in de vernieuwde supermarkt aan de Rotterdamseweg.
Hans en Nellie Meijer verwelkomen iedereen vanaf woensdag in de vernieuwde supermarkt aan de Rotterdamseweg. Foto: Martijn Linthorst

Gemoderniseerde Supermarkt Meijer open

Algemeen

DELFT - Supermarkt Meijer aan de Rotterdamseweg 97 is helemaal gemoderniseerd en wordt komende woensdag feestelijk heropend.

Hans Meijer (67) denkt na veertig jaar nog lang niet aan pensioen. En zijn vrouw Nellie van 64 blijft hem graag terzijde staan. Tijdens de heropening krijgen alle klanten een appeltaartje voor een euro. En de nieuwe acties van een kop koffie met een croissant voor een euro èn de zesde fles wijn gratis gelden natuurlijk ook gewoon. De supermarkt is in een oude boerderij uit 1885. Het is moeilijk voor te stellen, maar vroeger waren hier alleen maar weilanden waar de koeien op graasden. De toenmalige bezitters kwamen op het idee om een melkwinkel te beginnen, waar mensen uit de stad verse melk konden kopen. Dat is de voorloper geweest van de huidige supermarkt. De boerderij verloor steeds meer zijn functie, omdat er huizen gebouwd werden. Maar de winkel bleef en heette in de jaren dertig Melksalon. Met een terras, waar fietsers uit Rotterdam onder weg naar het strand in Scheveningen even konden uitrusten met een glas karnemelk. In 1956 kwam de winkel in handen van de familie Meijer, toen werd het echt een winkel voor boter, kaas en eieren. Ondanks zeven kinderen, was ook de moeder druk in de winkel van haar man, de melkboer, aan het werk. De winkel werd in 1962 één van de eerste 'zelfbedieningswinkels' in Delft, het supermarktprincipe in het klein. Zoon Hans en z'n vrouw Nellie namen in 1977 de winkel over. "Begin jaren tachtig was er een grote verbouwing, waarna we boven de winkel gingen wonen", zegt hij. "De laatste grote modernisering was in 2000 en nu spelen we weer in op veranderende tijden. Scholieren en studenten op weg naar school weten ons veel te vinden, maar natuurlijk ook gewoon de buurtbewoners. We hebben het complete assortiment dat ook een supermarkt heeft." Er is ook een bezorgservice, maar dat was in 1935 ook al zo. Voor particulieren en bedrijven! Info: (015) 256 74 90.