Staan jouw versregels straks op de Koepoortbrug? (Foto: PR)
Staan jouw versregels straks op de Koepoortbrug? (Foto: PR)

Gezocht: dichtregels voor Koepoortbrug

Algemeen

Ben je creatief ondernemer, dichter of schrijver in Delft? Wil je jouw dichtregels zien schitteren op de kadehekken van de Koepoortbrug in Delft? Doe dan mee aan de open oproep van Stichting Brugwachtershuisjes en stuur je ontwerp uiterlijk 28 februari 2018 in.

Het thema van de dichtregels moet iets te maken hebben met trekvaarten en brugwachtershuisjes. De dichtregels komen op een leuning van het kadehek bij de Koepoortbrug over een lengte van 36 m en een hoogte van 5 cm. Lees alle details in de open oproep op: http://brugwachtershuisjes.nl/trekvaarten/

Trekvaarten
De Provincie Zuid-Holland heeft de ambitie om bestaand erfgoed te behouden voor toekomstige generaties door het te beschermen, te laten beleven en te benutten. De trekvaarten behoren ook tot het Zuid-Hollands erfgoed. Om voorbijgangers te informeren over de bijzondere geschiedenis van de trekvaarten en tegelijkertijd enthousiast te maken over de kwaliteiten en mogelijkheden van de bijbehorende brugwachtershuisjes realiseert Stichting Brugwachtershuisjes in 2018 'informatievensters' voor de Beukelsbrug in Rotterdam, de 's-Gravenlandsebrug in Schiedam, de Koepaardbrug en Monstersche Sluis in Maassluis, een dichtregel op de kadehekken van de Koepoortbrug in Delft, een kunstobject met een ntb brugwachtershuisje en een publieksevenement.
In 2015 zijn ook al 8 'informatievensters' gerealiseerd en op 8 brugwachtershuisjes langs de trekvaarten geplaatst: Trekvlietbrug (Leiden), Geestbrug (Rijswijk), Oude Tolbrug (Voorburg), Oostpoortbrug en Reineveldbrug (Delft), Kortedijk (Vlaardingen), Ooievaarsbrug (Schiedam) en Achterhavenbrug (Rotterdam). Deze kunst u nog steeds bewonderen. Het project wordt mogelijk gemaakt door de Erfgoedlijn Trekvaarten van de Provincie Zuid-Holland, Fonds 1818 en Fonds Schiedam-Vlaardingen.