Het is maar dat u het weet

vaste rubrieken

Op zaterdag 17 februari is er tussen 10.00 uur en 12.00 uur weer Repair Cafe in basisschool de Regenboog, Kon. Julianastr. 1 in Nootdorp. Deze keer speciale aandacht voor de reparatie van verlichting. Dit kan zijn een sta- of schemerlamp, maar ook de voor-of achterlamp van uw fiets. Meer info: www.facebook.com/RepairCafePijnackerNootdorp of mail met repaircafepn@gmail.com.

Op zaterdag 24 februari is er van 10.00 uur tot 14.00 uur kringloopmarkt in het Jeugdhuis, Kasteellaan, 2636 HW in Schipluiden Deze markt is voortaan iedere 2e en 4e zaterdag van de maand. De opbrengst is voor het onderhoud van de dorpskerk.

Op de kindertuin 'de Boterbloem' aan de Abtswoude in Tanthof is het dit jaar mogelijk om te tuinieren samen met je kinderen. Er zijn zes familietuintjes ingericht van 20 m². Deze kunnen dit tuinseizoen gehuurd worden voor €100,- (van 15 maart tot 15 november). Inschrijven kan tot 1 maart 2018. Er wordt geloot als er meer dan zes inschrijvingen zijn. Info: info@kindertuinendelft.nl of www.kindertuinendelft.nl.

Mannen die zich willen bekwamen in het zingen van gregoriaanse gezangen kunnen zich aanmelden voor het Pinksterproject, dat op 9 maart van start gaat. Koorschool Delft organiseert in samenwerking met de oud-katholieke parochie aan het Bagijnhof een bijzonder project waarbij in 8 repetities gregoriaanse gezangen worden ingestudeerd die tijdens de viering op eerste Pinksterdag zullen worden uitgevoerd. Twee van de repetities worden verzorgd door een benedictijner monnik, die verbonden is aan de Abdij van Egmond. Voor alle informatie en aanmelden: http://koorschooldelft.nl/?p=volwassenen.

Vanaf 6 maart gaat Lely Oei, van Tai Chi Delft, ook bij de VAK, centrum voor de kunsten, lesgeven op dinsdagochtend. In 10 lessen leer je de basisbeginselen van Tai Chi, leer je je lichaam kennen, je hoofd leeg te maken en helemaal te ontspannen. Omdat je bij De Vak korting krijgt met de Delftpas, geldt t/m 31 maart een Delftpas korting van 50% korting op de eerste maand bij Tai Chi Delft, als je een abonnement neemt. Info: Lely Oei, 0624763160 of www.taichidelft.nl.

Zondagmiddag 25 februari is er weer een gezellige klaverjaswedstrijd in het parochiehuis van de Bartholomeuskerk, Veenweg 36, te Nootdorp. De zaal is open om 13.00 uur en we beginnen om 13.30 uur. Deelname kost € 5,00. Tussendoor wordt er een loterij gehouden, een lot kost €1,00. De netto opbrengst komt geheel ten goede aan het onderhoud van onze Bartholomeuskerk. Informatie, Piet Mooijman 015-3108379. Email; p.mooijman@ziggo.nl.

Kom op 22 februari leren hoe u spanning op de nek en de schouders via een korte massage kunt verminderen. Gewoon op uw eigen keukenstoel of op de bank met uw kleding aan en zonder olie. Wilt u graag elkaar masseren, geef u dan samen op voor de workshop. Alleen opgeven is ook geen probleem, want dan wordt u met een andere workshopdeelnemer gematched. Opgeven voor deze workshop kan via info@hartenziel-online.nl of bel op werkdagen tussen 19.00-20.00 naar 06 10521351. De kosten zijn €30 per persoon. Meer info: www.hartenziel-online.nl. n