Doet u mee aan een buurtpreventieteam Voorhof?

Algemeen

Delft - Woont u in Voorhof en wilt u meehelpen uw wijk veiliger en prettiger leefbaar te maken? Op maandag 19 februari is er een voorlichtingsavond over de mogelijke oprichting van een buurtpreventieteam.

Een buurtpreventieteam is een groep actieve buurtbewoners die zich willen inzetten voor meer veiligheid en leefbaarheid van hun buurt. Dit doet het team bijvoorbeeld door het lopen van rondes door de wijk, mensen zo nodig aan te spreken op gedrag en verdachte omstandigheden te signaleren en te melden bij gemeente en/of politie.
Met het oog op preventie van inbraak kan het team ook folders uitdelen over het voorkomen van inbraak en bewoners adviseren die bijvoorbeeld een raam niet goed gesloten hebben.

Whatsapp-groep
Tijdens de voorlichtingsavond worden bezoekers geïnformeerd door de initiatiefnemers – de beheerders van de WhatsApp-groep in Voorhof – en de politie en gemeente. Er wordt dan gepeild of er wijkbewoners zijn die aan het buurtpreventieteam willen deelnemen. De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar.
De avond vindt plaats op maandag 19 februari, van 19.30 tot circa 21.00 uur in buurthuis Het Voorhof, Herman Gorterhof 165. U bent van harte welkom!