Herbert van der Windt in de showroom bij een net verkochte auto. (foto: ML)
Herbert van der Windt in de showroom bij een net verkochte auto. (foto: ML)

Autobedrijf Van der Windt: partner in automotive

Algemeen

DEN HOORN - Autobedrijf Van der Windt is in 1997 begonnen in Schipluiden. Toen had eigenaar Herbert van der Windt één man personeel. Nu heeft het bedrijf een team van acht en een prachtig pand op bedrijventerrein Harnaschpolder in Den Hoorn.

Zo snel kan het gaan. Maar Herbert van der Windt kan zich de oprichting van z'n bedrijf nog herinneren als de dag van gisteren. "Het is ruim 21 jaar geleden, in het jaar dat de Elfstedentocht voor het laatst gereden is", zegt de fervent schaatsliefhebber, maar bovenal automotive-ondernemer. "De editie van de Elfstedentocht die spruitjesboer Henk Angenent won."
Hoe de tijden ook veranderd zijn, Autobedrijf Van der Windt is altijd een allround en universeel autobedrijf geweest. Kleinschalig begonnen en nu uitgegroeid tot een groot bedrijf met acht man personeel, op een locatie waar de afgelopen jaren heel goede gebiedsontwikkeling heeft plaats gevonden. Een nieuw bedrijventerrein met steeds meer nieuwe bedrijven, een inmiddels volwassen aansluiting met een rotonde op de (verlengde) A4 en dus een goede bereikbaarheid voor klanten uit Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. "Die klanten hadden we altijd al", zegt hij. "Maar nu is ons bedrijf juist voor die mensen zo goed te bereiken. Klanten uit deze omgeving hebben we natuurlijk het meest, zoals uit Den Hoorn, Delft en Schipluiden."
De autobranche heeft moeilijke tijden achter de rug. Inmiddels draait het in deze bedrijfstak weer heel goed. En dat heeft ook Autobedrijf Van der Windt wel gemerkt. "Na jaren van mindere tijden,zien we nu weer veel koopbereidheid", zegt hij. "Men gunt zichzelf weer wat meer. Echt, de verkoopresultaten zijn weer heel goed. Twee weken geleden hebben we veertien stuks verkocht, deze week al weer zes stuks."
Autobedrijf Van der Windt heeft overigens niet alleen in deze regio klanten, maar door het hele land. Veel verkopen van occasions gaan tegenwoordig namelijk via het internet. "Wij willen voor iedereen in het hele land partner in automotive zijn. Internet is ons visitekaartje."
Autobedrijf Van der Windt is een universeel autobedrijf, waar je terecht kan voor nieuwe en gebruikte auto's van alle merken. De laatste jaren is het bedrijf ook steeds groter geworden in bedrijfsbussen. "Wij hebben alle merken in ons aanbod en daarbij kunnen we prima adviseren. Maar vooral wat passend vervoer is in jouw situatie. Ook wat betreft reparaties en onderhoud, waarbij we altijd maatwerk leveren", zegt hij. "Dat mag ook wel, want we hebben een goed geschoold team. Al onze monteurs zijn Eerste Monteur, op één na. Maar die is hard op weg om dat ook te halen." Is de auto in de werkplaats, dan kan de klant altijd gebruik maken van vervangend vervoer, geheel kosteloos. Er zijn zes personenauto's beschikbaar en een bus voor zakelijk verkeer. Het is voor Van der Windt en zijn medewerkers belangrijk om hun klanten zo veel mogelijk mobiel te houden. Herbert van der Windt, autoverkoper in hart en nieren, kan met enthousiasme vertellen over z'n laatst verkochte auto. "Een Peugeot 3008, een top occasion met volledige garantie. Aan een familie uit Delft, voor het eerst klant bij ons!" Nog even terug naar de locatie. Het bedrijfspand met kenmerkend parkeerdek staat aan de Harnaschdreef, die recent helemaal opnieuw is ingericht. Deze wordt nog verder gemoderniseerd en krijgt over een klein jaar ook een afslag naar de Reinier de Graafweg in Delft. "De bereikbaarheid, ook vanuit Delft, is natuurlijk heel belangrijk. "Verder is ons bedrijvenschap heel actief. Om trammelant te voorkomen, wordt binnenkort ook een camerasysteem aangelegd op het terrein. Veel samenwerking en goede sociale controle, dat is wat wij voor ogen hebben."


Autobedrijf Van der Windt
Harnaschdreef 9
2635 BT Den Hoorn
(015) 380 8418
www.autobedrijf-
vanderwindt.nl