De negende editie van Delft On Stage in april dit jaar vond plaats in De Buitenhof. (Foto: PR)
De negende editie van Delft On Stage in april dit jaar vond plaats in De Buitenhof. (Foto: PR)

On Stage: waar bedrijven en vmbo elkaar ontmoeten

Algemeen

Delft - Over zes weken is het weer zover: ruim 200 beroepsbeoefenaren, een slordige 1000 vmbo-scholieren ontmoeten elkaar in Sporthal De Buitenhof tijdens de elfde editie van Delft On Stage.

Vorig jaar vierde Delft On Stage haar tiende verjaardag. Maar ook na dit kroonjaar gaat On Stage gewoon door! Op 15 maart vindt het beroepenfeest in de Buitenhof plaats, gevolgd door de Doe Dag op 27 maart. Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en ambassadeur van VMBO On Stage zal het beroepenfeest openen. Daarna kunnen scholieren en beroepsbeoefenaars elkaar ontmoeten en 'matchen'.

Kennismaken en doen
Want matches maken, daar draait het om bij Delft On Stage. Op het beroepenfeest komen leerlingen van het vmbo en ondernemers en beroepsbeoefenaren met elkaar in contact. Bij wederzijdse interesse maken zij een afspraak dat de leerling anderhalve week later op de zogenaamde Doe Dag op bezoek komt voor een 'kijkje in de keuken'. Zo krijgen de leerlingen te zien wat het beroep precies inhoudt, en dat helpt hen bij het maken van een beroepskeuze. Het merendeel van de Nederlandse scholieren gaat naar het vmbo en zij moeten al vroeg, op 13, 14-jarige leeftijd, een beroepskeuze maken. Dat is niet eenvoudig en daarom kunnen zij daar hulp bij gebruiken. Van enthousiaste beroepsbeoefenaren die niet alleen hun bedrijf, maar ook hun vak, hun branche willen promoten.
Wellicht bent u nu enthousiast geworden. Dat is mooi, want Delft On Stage kan nog steeds beroepsbeoefenaren gebruiken, uit bijvoorbeeld de horeca, detailhandel, beveiliging, techniek of mensen met een paramedisch beroep. Neem dan contact op met projectleiders Carmen Kooloos via tel. 06-40222292 e-mail: carmen@delftonstage.nl of Judith van Beek, tel. 06-22856292, e-mail judith@delftonstage.nl. Meer informatie: www.delftonstage.nl.

Gratis repeteren

Delft - Vanaf 7 februari houden het gemengd zangkoor en het symfonieorkest van muziekvereniging Prins Hendrik 4 achtereenvolgende open- repetities. Het orkest op alle woensdagavonden in februari , en het zangkoor op alle donderdagavonden vanaf 8 februari, vier weken achter elkaar. We repeteren in het gebouw van de Drumguards aan het Estland 2 in Delft. Aanmelden kan via info@prinshendrikdelft.nl, maar je mag ook zo maar langskomen. meer info op onze Facebookpagina ,Twitter of www.prinshendrikdelft.nl