Er wordt goed geluisterd... (Foto: EvE)
Er wordt goed geluisterd... (Foto: EvE)

'Juf Marja' leest voor bij Smallsteps Joriaantje

Algemeen

Feest bij Kinderopvang Smallsteps Joriaantje! Niemand minder dan burgemeester Marja van Bijsterveldt kwam op bezoek en was even voorleesjuf.

Afgelopen woensdag 24 januari was de start van de Nederlandse Voorleesdagen. Voor die speciale gelegenheid had het team van Smallsteps Joriaantje burgemeester Marja van Bijsterveldt uitgenodigd om te komen voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar 2018: 'Ssst! De tijger slaapt'. Omdat natuurlijk niet iedere dag de burgemeester op bezoek komt waren ook de kinderen van Smallsteps 't Spant en Smallsteps Ukkepuk van de partij. De burgemeester werd opgewacht door ruim twintig kinderen die reuze benieuwd waren naar het verhaal over de tijger. "Ze deden hartstikke leuk mee", vertelt de burgemeester achteraf. Ze luisterden heel goed, en we gingen blazen, een slaapliedje zingen en over onze neus aaien." Na het verhaal werden er natuurlijk ook nog een paar liedjes gezongen.
"We zijn reuze trots dat burgemeester Van Bijsterveldt bij ons de aftrap heeft gegeven voor de Nationale Voorleesdagen", aldus Irma Vink, locatiemanager van Smallsteps Joriaantje. "Voorlezen is enorm belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom gaan wij ook dagelijks op vaste tijden met de kinderen bij elkaar zitten om voor te lezen en liedjes te zingen." Burgemeester van Bijsterveldt sluit zich helemaal bij de woorden van Irma aan: "Als je je kinderen voorleest geef je ze zoveel extra mee. Onderzoek wijst uit dat als je maar een kwartiertje per dag voorleest de kinderen al een veel grotere woordenschat hebben." De burgemeester kan het weten, want zij is voorzitter van de Stichting Lezen en Schrijven, die de taalontwikkeling van mensen in Nederland wil stimuleren. Van Bijsterveldt: "Wist je dat we in Nederland twee miljoen laaggeletterden hebben? Die willen wij graag helpen. Maar nog liever willen we laaggeletterdheid voorkomen. En dat begint met goed voorlezen!"