Afbeelding
Foto: Asch Rast

Els Westdijk

vaste rubrieken

-Wat bent u momenteel hier aan het doen aan de Spoorsingel?
"Ik ben onderweg naar een gezin hier vlakbij in de buurt met jonge kinderen. De jongste krijgt vandaag blokfluit- en pianoles van mij. Om de week ga ik daar langs en dan geef ik les. Dat vind ik echt heel erg leuk om te doen. Verder heb ik vandaag niet veel bijzonders gedaan, maar vanavond ga ik nog naar een lezing in Den Haag."

-Wat leuk. Ik neem aan dat u een muzieklerares bent?
"Nee, ik doe dit alleen omdat ik het leuk vind. Ik doe dit ook enkel en alleen bij dit specifieke gezin, omdat ik dit gezin al langer ken. Ik kan en wil niet zomaar bij iedereen lesgeven, maar ik vind het leuk om hen hiermee te helpen. Ik kom zelf uit het onderwijs en les geven is altijd al mijn ding geweest. Heel leuk om een kind wat te leren. "
-Heeft u verder iets gedaan de afgelopen week?
"Ja zeker. Afgelopen zaterdag was ik met mijn oudste zoon hier vlakbij bij een soort van open dag. Je kon hieronder in de Spoortunnel rondlopen. Wij wilde vanaf het station naar de kant van de molen lopen, maar helaas waren we wat laat en zijn we dus uiteindelijk helemaal niet meer beneden geweest! Er was wel nog een grote feesttent vlakbij het station, met muziek en drankjes. Dat feestje hebben we gelukkig nog wél kunnen meemaken."

-Wat is voor u het nieuws van de afgelopen week?
"Ik ben geïnteresseerd in alles wat er in de wereld gebeurd. De opstelling van Nederland jegens Israël, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik geloof dat God een plan heeft met Israël en ik vind dat Nederland zich meer behulpzaam moet opstellen naar Israël toe."