Afgelopen week stonden de omleidingsborden al klaar.
Afgelopen week stonden de omleidingsborden al klaar.

'Wij zijn te allen tijde bereikbaar'

Algemeen

DELFT – De kruising Prinses Beatrixlaan en Van Foreestweg gaat vanaf maandag op de schop. De klus duurt zo'n acht weken. Albert Heijn aan de W.H. van Leeuwenlaan blijft goed bereikbaar.

Dat laat supermarktmanager Peter van Malssen weten. "Het is belangrijk dat iedereen weet dat we ten alle tijden bereikbaar zijn", zegt hij. Weliswaar niet meer via dit kruispunt, aangezien de aansluiting van de Ruys de Beerenbrouckstraat en de Prinsen Beatrixlaan voor zes weken wordt afgesloten voor alle verkeer. Autoverkeer vanaf de Prinses Beatrixlaan naar de wijk Hof van Delft kan rijden via de route Westeinde-Hugo de Grootstraat-Westplantsoen. Autoverkeer van Hof van Delft naar de Prinses Beatrixlaan wordt omgeleid via de route Phoenixstraat-Coenderstraat/Nieuwe Gracht-Westlandseweg. Gele borden geven de omleidingsroutes aan.


De werkzaamheden op het kruispunt worden uitgevoerd omdat hier steeds meer verkeer passeert. Om files te voorkomen wordt de middenberm van de Prinses Beatrixlaan versmald. Daardoor kan het verkeer sneller de kruising oversteken en verkeer uit andere rijrichtingen krijgen sneller groen licht. Ook worden extra rijstroken voor auto's gemaakt om meer verkeer door te laten bij groen licht en worden verkeerslichten en lichtmasten vervangen.

Om de ontsluiting van de Kuyperwijk te behouden wordt de knip op de Kristalweg tijdelijk opgeheven. Met tijdelijke verkeerslichten wordt het verkeer geregeld en tijdens de spits extra door verkeersbegeleiders begeleid.