Kookles in de Praktijkschool.
Kookles in de Praktijkschool.

Laurentius De Praktijkschool: een wereld in het klein

Algemeen

DELFT - Laurentius De Praktijkschool aan de Kappeyne van de Copellolaan 28 is de wereld in het klein, en dus levensecht. Een wereld waarin je als leerling naar hartelust kan oefenen. Zo is er een restaurant, een kookschool, een moestuin en een technieklokaal.

Je krijgt arbeidstraining en de docenten leren je natuurlijk ook taal en rekenen. In een omgeving waarbij iedereen als 'in een familie-bedrijf' met elkaar omgaat.
Laurentius gaat met jou op zoek naar hoe jij het beste kan leren en later kan werken. Je gaat stage lopen en leert zo zelfstandig werken. Zo trek je straks met een rugzak vol mooie ervaringen, talenten en eigenwijsheden de wijde wereld in. En lever je een waardevolle bijdrage aan de maatschappij.

Doen
En om het eens in dichtvorm te zeggen: "Hier mag je jezelf zijn. Worden wie je bent. Leren je eigen boontjes te doppen. Op je eigen benen staan. Hier laten we je niet vallen als het even niet gaat. Maar leren je opnieuw beginnen of gewoon weer verder gaan. Werken, dansen, groeien, leven. Zoals jij is er maar één. Doen is wat we je gaan leren, ook al heb je het nooit gedaan. Hier mag je oefenen, falen, slagen. Dit is de wereld in het klein."

Open Dag en workshops
De Open Dag op zaterdag 27 januari wordt vooraf gegaan door workshops, die nog op 17 en 24 januari plaats vinden. Met op de eerste dag aandacht voor ICT en sport, op de tweede dag voor creatief en techniek. Deze beginnen om 13.30 uur. Tijdens de workshops en Open Dag kun je de sfeer van de school proeven en kennis maken met de bijzondere vakken. De Open Dag duurt van 10.00 tot 13.00 uur. Wil je je opgeven voor de workshops of heb je andere vragen, neem contact op.
Kom langs of bel (015) 214 65 23. Kijken kan ook op www.depraktijkschool.nl.