<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Delftse Kerken organiseren Week van Gebed

DELFT - De Week van Gebeld is dit jaar van 21 tot 28 januari. De gebedsweek staat in het teken van vrijheid van slavernij.

Het thema haakt aan op het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek Exodus. Christenen in Nederland komen in de Week van Gebed rondom dit thema samen om te bidden voor elkaar, voor de stad, het land en de wereld. Ook in Delft zijn er elke avond interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden is hartelijk welkom.

De gebedssamenkomsten in Delft vinden elke avond op een andere locatie plaats. Het weekoverzicht is te vinden op de website www.raadvankerken.nl. Er werken negentien kerken/wijkgemeenten aan mee. Alle doordeweekse gebedsbijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer 45 minuten. Op zondag is er in de Maria van jessekerk een afsluitende vesper, die om 18.30 uur begint. Na elke viering is er de mogelijkheid voor nagesprek en ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee. Het is een activiteit van de Raad van Kerken Delft. Coördinator is Ton Nap. Hij is voor meer informatie bereikbaar via 06-15261968 of a.napdelft@gmail.com.

Kerken uit het Caribisch gebied hebben dit jaar de centrale Bijbeltekst aangedragen: Exodus 15 vers 1-21, een danklied van Mozes en Mirjam. Gods rechterhand leidde het volk Israël recht door zee. Tegenwoordig zien de Caribische christenen uit veel verschillende tradities de hand van God actief in het beëindigen van de slavernij. De tekst nodigt uit om verder na te denken over de manier hoe mensen het evangelie verstaan in deze tijd.

De gebedsweek is een initiatief van MissieNederland, een missionair netwerk van christenen, kerken en organisaties. Zowel nationaal als lokaal is er samenwerking met de Raad van Kerken. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken. MissieNederland biedt ondersteunende gebedsmaterialen die een handvat vormen om in deze week persoonlijk, in het gezin of als (gebeds)groep met het thema aan de slag te gaan.
Voor volwassenen, jongeren en kinderen zijn er gebedsboekjes met per dag een korte overdenking en gebedspunten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>