Afbeelding

Kom naar het Wellantcollege Westvliet en ontdek je talent

Algemeen

Wellantcollege Westvliet is een kleinschalige groene vmbo-school gericht op de toekomst. Wij werken samen met leerlingen en ouders aan de ontwikkeling en zelfstandigheid van het individu.

Zelfredzaamheid, veiligheid en gepersonaliseerd onderwijs zijn hierbij belangrijk. Samen zorgen wij voor het schoolklimaat, de omgeving en elkaar. Kinderen leren hier uit boeken, digitaal en door te doen. In de roosters is afwisseling tussen theorievakken en praktische vakken. De praktische vakken hebben te maken met de natuur. Denk hierbij aan bloemen, planten, dieren en koken.

Op onze school
-Heerst een prettige en veilige sfeer.
-Hebben we aandacht voor de individuele leerling.
-Bereiden we leerlingen voor op hun toekomst.
-Kun je met je vmbo-diploma doorstromen naar alle mbo's.

Onze leerwegen
Wij geven les op de volgende niveau's:
-Basisberoepsgerichte leerweg
-Kaderberoepsgerichte leerweg
-Gemengde leerweg
-Gemengde leerweg+ = Theoretisch leerweg

Modern groen onderwijs
Wellantcollege is een groene school. Dat wil zeggen dat we leren mét en over de natuur. We geven lessen op het gebied van voeding , natuur, creativiteit , techniek en dieren. Daarbij hebben wij aandacht voor duurzaamheid en milieu. Groen denken en doen is wat we onze leerlingen bijbrengen, waarbij ze binnen én buiten aan de slag gaan.

Open dag
Bezoek onze open dag op 7 februari van 14.00 uur tot 17.00 en van 19.00 uur tot 21.00 uur en laat u verrassen door de vele mogelijkheden.