<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Leo Quack genoot in december niet alleen van de muziek met de zoon van Nico Haak, maar ook van Winters Delft bij Lijm & Cultuur. Ook in 2018 zal er volgens de Nachtburgemeester genoeg te beleven zijn in Delft.
Leo Quack genoot in december niet alleen van de muziek met de zoon van Nico Haak, maar ook van Winters Delft bij Lijm & Cultuur. Ook in 2018 zal er volgens de Nachtburgemeester genoeg te beleven zijn in Delft. (Foto: Alphons de Wit)

'Samenwerking is het sleutelwoord om van 2018 een nóg mooier jaar te maken dan 2017'

Voor Nachtburgemeester Leo Quack was 2017 een mooi jaar. "Want Delft is en blijft een prachtige stad. Dat merk je aan alles als je door het centrum loopt. Ook op innovatief gebied spelen we met alles wat op de TU wordt uitgedacht een belangrijke rol. Daar mogen we als Delftenaren trots op zijn." In 2018 staat een aantal mooie evenementen op de rol en de Nachtburgemeester heeft zijn ideeën over hoe het nieuwe jaar nóg mooier kan worden.

"Allereerst wil ik vooral iedereen een heel gelukkig, voorspoedig en gezond 2018 wensen. Dat het nog maar een mooier jaar mag worden dan het afgelopen jaar. In mijn ogen is hierbij samenwerking het sleutelwoord. Er worden zoveel mooie evenementen georganiseerd, maar met een extra stukje coördinatie kan dit voor de stad nóg beter uitpakken."

Volgens Quack is er geen sprake van onwil bij organisatoren. "Want je merkt dat er zat goede ideeën zijn. Ook al is niet iedereen het overal mee eens, het gebeurt met de beste bedoelingen. Met wat meer coördinatie kun je ervoor zorgen dat niet het ene weekend drie evenementen staan gepland en er de week erna niets wordt georganiseerd. Verder kunnen de feestjes als ondernemers de handen ineenslaan nog mooier worden. Hierbij is het wel van belang dat van tevoren goede afspraken worden gemaakt en dat die ook worden nagekomen. Wat dat aangaat is het, denk ik, positief dat er vanuit de gemeente nieuwe ambtenaren een rol gaan spelen. Ik heb vertrouwen dat Bob van der Pas, Jaap Knijnenburg en Hanna van Gent hieraan een positieve bijdrage gaan leveren."

Ook over zijn dagcollega is de Nachtburgemeester positief gestemd. "Ik hoop dat zij de energie die zij sinds haar aantreden in haar werk heeft gestopt kan blijven vasthouden. Ze is hierin in mijn ogen een voorbeeld voor veel Delftenaren. Nu zal ze niet alles wat ze wil voor elkaar krijgen, maar haar tomeloze inzet is prijzenswaardig."

Een probleem dat Quack graag Van Bijsterveldt ziet oplossen, is de bereikbaarheid, vooral voor toeristen. "Denk er bijvoorbeeld aan om de tramhalte bij de Binnenwatersloot in ere te herstellen en kom met een oplossing voor de touringcars met toeristen. Het zou zonde zijn als touroperators Delft links laten liggen vanwege de slechte bereikbaarheid, want de stad vaart wel bij die toeristen."

Ook het uitgaansleven kan beter. "Het is nu wel heel geconcentreerd in de Kromstraat, dat blijft lastig. Wel zou het onderling respect tussen bewoners en nachtbrakers kunnen verbeteren als de stappers minder overlast veroorzaken. Dat is een goed punt om aan te werken."
2018 heeft voor de Nachtburgemeester voldoende in petto. "Zo beleeft het Bluesfestival haar twintigste verjaardag en zal er extra worden uitgepakt, is er de Taptoe en bestaat Delfts pareltje, De Porceleyne Fles, 365 jaar. Dit jubileum mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan."

Reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>