DWO organiseert het Alzheimercafé elke tweede maandag van de maand, behalve in juli en augustus, in het Hampshire Hotel aan de Koepoortplaats 3 in Delft.
DWO organiseert het Alzheimercafé elke tweede maandag van de maand, behalve in juli en augustus, in het Hampshire Hotel aan de Koepoortplaats 3 in Delft.

De Alzheimerafdeling Delft-Westland-Oostland biedt ook in 2018 informatie en hulp bij dementie

DELFT - De Alzheimerafdeling DWO streeft ook in 2018 weer naar een dementievriendelijke samenleving. Een samenleving waarin de mens met dementie begrip ondervindt en zolang mogelijk mee kan blijven doen. Een samenleving waarin mantelzorgers volop steun en hulp ervaren. Alzheimerafdeling DWO probeert op meerdere manieren te streven naar een dementievriendelijke samenleving.

Openheid over dementie is van groot belang om schaamte en een isolement te voorkomen bij hen die het treft. Voorlichting over de vele aspecten van dementie is daarbij onmisbaar. De Alzheimerafdeling DWO verzorgt op verzoek lezingen en trainingen over dementie. De inhoud wordt in overleg met u bepaald.

De Alzheimerafdeling DWO verspreidt verder maandelijks een nieuwsbrief met regionaal nieuws. Bent u geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar delft-westland-oostland@alzheimer-nederland.nl.
Vrijwilligers van de Alzheimerafdeling DWO bieden ondersteuning bij de zorg voor thuiswonende mensen met dementie, zodat de mantelzorger tijdelijk wordt ontlast. De vrijwilliger onderneemt, in overleg, activiteiten die passen bij de interesses en mogelijkheden van de mens met dementie. Mantelzorgers kunnen ook voor hen zelf een beroep doen op de Bezoekdienst. In dat geval komt de vrijwilliger om ontspannende activiteiten te ondernemen met de mantelzorger. Meer info: bezoekdienst.delft@gmail.com.

Een Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor iedereen die te maken heeft met dementie. Elke maand is een deskundige aanwezig om een bepaald thema te bespreken. Tevens biedt het Alzheimer Café de mogelijkheid om lotgenoten en hulpverleners te ontmoeten en vragen te stellen over uw persoonlijke situatie. Er is een info-tafel beschikbaar met diverse folders en brochures over dementie.

De Alzheimerafdeling DWO organiseert het Alzheimercafé elke tweede maandag van de maand, behalve in juli en augustus, in het Hampshire Hotel aan de Koepoortplaats 3 in Delft. Bel voor meer info naar 015 – 257 13 87.

Het Alzheimer Café Westland is elke derde maandag van de maand – behalve in juli en augustus – in de Hof van Eden aan de Dijkweg in Naaldwijk.

Alzheimer Café Lansingerland is elke tweede woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, in Ontmoetingscentrum De Stander aan de Wilhelminastraat 1-A in Bergschenhoek.

U bent in alle Alzheimer Cafés welkom vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl/regios/delft-westland-oostland.

Meer berichten
 
CustomHtml_1