Op de spoedeisende hulp zijn er 8 patiënten behandeld voor klachten die gerelateerd zijn aan de jaarwisseling.
Op de spoedeisende hulp zijn er 8 patiënten behandeld voor klachten die gerelateerd zijn aan de jaarwisseling.

Ook in Delft relatief rustige Nieuwsjaarsnacht

Algemeen

De nieuwjaarsnacht in het Reinier de Graaf ziekenhuis is relatief rustig verlopen. Op de spoedeisende hulp zijn er 8 patiënten behandeld voor klachten die gerelateerd zijn aan de jaarwisseling. Dat zijn er 3 minder dan vorig jaar. Zij kwamen na middernacht binnen.

Er zijn 4 patiënten met vuurwerkletsel behandeld, vorig jaar waren dit er 3. Het betrof 3 mannen en 1 vrouw. Allen zijn ouder dan 30 jaar. Bij 4 patiënten, 3 vrouwen en 1 man, was sprake van een alcoholvergiftiging. Dat zijn er 4 minder dan vorig jaar.  Een van hen was onder de 18 jaar. Er was geen sprake van geweld tegen medewerkers.

Het Reinier de Graaf ziekenhuis was goed voorbereid op nieuwjaarsnacht. De Spoedpost, bestaande uit de Huisartsenpost en de Spoedeisende hulp (SEH), had extra personeel ingezet.

Rustig verlopen
In Delft is de jaarwisseling verder rustig verlopen. Gedurende de avond was het nog spannend hoe sterk de wind was. Bij stormachtige wind  konden de drie geplande vreugdevuren niet branden en zou gebruik van vuurwerk extra gevaarlijk zijn. Uiteindelijk viel de wind mee en konden de vuren aangestoken worden. De feestelijkheden op straat en het vuurwerk verliepen zoals altijd. Gezellig, lawaaiig en met hier en daar een incident.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt: "Om te beginnen wens ik alle Delftenaren een liefdevol nieuwjaar, een jaar met aandacht voor elkaar. De jaarwisseling in Delft is over het algemeen rustig  verlopen. Er waren, zoals gebruikelijk wel een paar incidenten, waaronder containerbrandjes. Aan het eind van de nacht was het hier en daar onrustig en moest de politie ingrijpen. Er waren geen autobranden en de vreugdevuren zijn veilig verlopen. Over het algemeen kunnen we dus terugkijken op een rustige viering van Oud & Nieuw in onze stad. Ik vond het leuk om op aantal  plekken in de stad zelf even een kijkje te nemen vannacht, samen met de politie. Fijn dat de Delftenaren zo' n groot evenement met elkaar echt tot een feest maken. Daarbij mogen we de inzet van de mensen van de politie, brandweer, jeugdwerk, ziekenhuis, afvalverwerkers en gemeente en vele vrijwilligers niet vergeten. Allemaal hartelijk dank daarvoor! Ik wens iedereen toe dat we 2018 met elkaar tot een mooi jaar maken!"

Gisterochtend hebben de straatvegers de binnenstad schoongemaakt. Aan vuurwerkafstekers vraagt de gemeente of ze hun eigen omgeving schoon willen vegen. Er is nog geen beeld van de schade aan straatmeubilair en dergelijke.