Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

Algemeen

Knusse en wat oudere woning in de 'verborgen' Olofsbuurt

DELFT - Tien jaar geleden is Debby de Roo in deze knusse woning in de wijk Hof van Delft komen wonen. Ze heeft het altijd een heel leuk huis gevonden, en zo gunstig gesitueerd zo vlak bij het centrum.

"En je staat er nog versteld van hoe groot het huis van binnen eigenlijk is", zegt ze. "Behalve de twee slaapkamers op de eerste verdieping, hebben we als enige in de buurt namelijk ook een heel grote zolderverdieping. Die is bovendien nog in twee kamers onder te verdelen."
De keuze voor de Olofsbuurt is heel bewust gemaakt. Het is er rustig en je bent in vijf minuten in het centrum. "Het is hier heel leuk 's avonds, je kunt hier een leuke avondwandeling maken."
Vanaf de ingang aan de Spoorsingel is dit echt een soort verborgen hofje. "Ja, waar de mensen in de zomer graag buiten voor de deur zitten", zegt Debby. "Het is een gemoedelijk straatje, met bijvoorbeeld ook nog een oud sigarenwinkeltje. Niet alleen het centrum is dichtbij, maar ook de winkels van de Hof van Delftlaan zijn snel te bereiken."
Wat Debby bovendien een groot voordeel vindt, dat is de nabijheid van Delft Centraal. "Het CS is heel mooi geworden en de omgeving wordt er ook alleen maar mooier op. We hebben hier straks een mooie parkachtige omgeving."

Benedenverdieping
Het huis zelf heeft een lichte woonkamer van 7.15 bij 3.77/2.45 meter. De kamer is voorzien van een eikenhouten vloer en heeft een open trap. Bij de kamer hoort een eenvoudige keuken met de afmetingen 2.80 bij 2.00 meter, die voorzien is van uiteenlopende inbouwapparatuur. Dit zijn namelijk een oven, een kookplaat, een afzuigkap en een koel-vriescombinatie. "En vanuit de keuken kun je in de achterplaats komen", zegt Debby. "Het is een huis van meer dan honderd jaar oud en hier heb je van die echt stadstuintjes. Heel klein, meer een soort binnenplaatsje, waar je rustig kunt zitten. Maar ook ik zit meestal aan de voorkant buiten."
De plaats heeft de precieze afmetingen van 4.95 bij 1.56 meter.
Op de begane grond is verder de badkamer met een douche, een wastafel, een toilet, en de opstelplaats voor de wasmachine en CV-ketel (2006). "De badkamer en de keuken zijn wat gedateerd, maar die zijn heel goed aan te passen", zegt ze.

Slaapkamers en zolder
Op de eerste verdieping zijn er twee normale slaapkamers, waarbij de voorkamer is voorzien van een vaste kast. Deze kamer is 3.73 bij 2.51 meter. De kamer aan de achterzijde is 3.84 bij 2.87 meter.
De royale zolderkamer is 3.80 bij 5.50 meter. In deze kamer is een wastafelmeubel aanwezig. En deze kamer heeft bovendien drie grote Velux ramen, zodat er het nodige zonlicht naar binnen kan schijnen. Het hele huis is overigens grotendeels voorzien van dubbel glas en - niet onbelangrijk bij zo'n oude woning - er is een betonvloer gestort.

Binnenstad
"Ik ga wat kleiner wonen, maar blijf in de Hof van Delft", zegt Debby. "Ik heb hier de afgelopen tien jaar erg naar mijn zin gewoond en je hebt hier alles in de buurt."
De binnenstad met zijn geweldige winkelaanbod, de gezellige Markt, de bioscoop en het theater in het uitgaansgebied. Maar ook diverse scholen en opstapplaatsen voor openbaar vervoer en natuurlijk de uitvalswegen zijn snel te bereiken.

Sint Olofslaan 20, Delft
Vraagprijs is 232.500 euro k.k.

Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
(015) 213 41 34
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding