Patrick van Holsteijn (rechts) test alvast een oliebol en proeft dat het goed is. Links van hem zijn man en compagnon Thomas van Bavel.
Patrick van Holsteijn (rechts) test alvast een oliebol en proeft dat het goed is. Links van hem zijn man en compagnon Thomas van Bavel. Foto: Koos Bommelé

De Diamanten Ring: voor kwaliteit, beleving en... oliebollen!

Algemeen

DELFT – Bij Stadsbakkerij de Diamanten Ring zijn de feestdagen volop losgebarsten. Er zijn we kerststollen en in het weekend zijn er kakelverse oliebollen verkrijgbaar.

En zoals alle producten van de Diamanten Ring is alles vers en gemaakt met de allerbeste grondstoffen. Dat proef je. Niet vreemd dus dat liefhebbers uit Delft en de regio deze stadsbakkerij al 221 jaar goed weten te vinden.
Ja, daar komt wel wat bij kijken, maar dan heb je ook wat. "Veel mensen weten niet dat we hier met een ploeg van 29 man werken", vertelt Patrick van Holsteijn, die de zaak in 2015 samen met zijn man Thomas van Bavel overnam. "Het is als je binnenkomt een klein en ouderwets bakkerijtje, maar er gaat een heel bedrijf achter schuil. En ik vind het super om binnen zo'n bedrijf van enthousiaste vakmensen te mogen werken."

Neem de oliebollenverkoopdagen. "Op Oudejaarsdag hebben we twee ploegen van vier bakkers. Steeds is er één ploeg die continue aan het bakken is. Dus als je nou 's ochtends vroeg of vlak voor sluitingstijd een oliebol bij ons haalt: je hebt altijd een verse oliebol die net uit het vet komt." Bijzonder zijn ook de kwarkbollen. Een soort oliebollen – maar dan kleiner – waarbij wat kwark door het beslag is gedaan. "Dat maakt de bol wat luchtiger en lekker fris", weet Patrick. De oliebollen en kwarkbollen worden momenteel al elke vrijdag, zaterdag en zondag vanuit een stand voor de winkel in de Choorstraat verkocht. Wie er tien koopt, krijgt de elfde gratis.

Het bevalt Patrick van Holsteijn en Thomas van Bavel uitstekend in winkelgebied De Klis. "Het is hier hartstikke leuk met alle ondernemers onder elkaar. Delft is een hele en leuke sfeervolle stad, met al die mooie en historische panden, de terrasjes, de horeca en de grachten. Je merkt dat mensen graag naar Delft komen voor die bijzondere shopbeleving. En dat is óók waarvoor ze naar de Diamanten Ring komen. Want je komt bij ons niet alleen voor de kwaliteit waar de Diamanten Ring voor staat en de mooie producten die we hebben, maar ook voor de beleving die we hier bieden." Dat doet de Diamanten Ring zeven dagen per week. Alleen met Kerst, Nieuwjaarsdag en met Pasen is de stadsbakkerij gesloten. Meer info: www.
stadsbakkerijdediamantenring.nl.