De Volkswagen Up GTI driedeurs met een 115 pk sterke 1.0 TSI onder de motorkap.
De Volkswagen Up GTI driedeurs met een 115 pk sterke 1.0 TSI onder de motorkap.

Drie- of vijfdeurs Volkswagen Up GTI, elk z´n eigen prijs

Algemeen

REGIO – Volkswagen levert eind februari de Up GTI drie- en vijfdeurs af. De vanafprijs van de driedeurs is vastgesteld op 19.840 euro. Liever een vijfdeurs? Dat kost je dan 20.215 euro.

De Up GTI heeft een 115 pk sterke 1.0 TSI onder de motorkap, een driecilinder die 200 Nm levert. Met zo´n krachtbron sprint de kleinste GTI in Volkswagens modellengamma in 8,8 seconden naar een snelheid van 100 kilometer per uur. Zijn topsnelheid ligt op 196 kilometer per uur. Schakelen, dat gaat soepel met standaard een handgeschakelde zesbak.
Van binnen en van buiten is de Up GTI natuurlijk overgoten met GTI-kenmerken. De op 17-inch wielen geplaatste Up ligt 1,5 centimeter dichter boven het asfalt dan de reguliere Ups. De nieuweling beschikt verder over de bekende rode streep in de grille, die natuurlijk ook van het GTI-logo is voorzien.
Ook aan de achterzijde keert die rode streep terug. Zwarte buitenspiegels, een dakspoiler, een zwarte diffuser en een verchroomd uitlaat-eindstuk maken de GTI-uitstraling compleet. In het interieur hebben de ontwerpers van Volkswagen gekozen voor een met leer bekleed multifunctioneel sportstuur, een GTI-pookknop en om de stoelen is natuurlijk geruite bekleding gevouwen.
De standaarduitrusting omvat verder een airco, stoelverwarming, cruisecontrol, parkeersensoren achter, Radio Composition en elektrisch verstelbare, inklapbare èn verwarmbare buitenspiegels.

Wittebrug Delft
www.wittebrug.nl