Met zichtbaar plezier leidt Geoffrey Pijpaert ons rond door het 3000 vierkante meter grote indoorspeelparadijs Monkey Town Delft. Ook de goudmijn wordt niet overgeslagen.
Met zichtbaar plezier leidt Geoffrey Pijpaert ons rond door het 3000 vierkante meter grote indoorspeelparadijs Monkey Town Delft. Ook de goudmijn wordt niet overgeslagen.

Monkey Town Delft: klaar voor de grote opening

Algemeen

DELFGAUW – Monkey Town Delft hoopt zaterdag 23 december open te gaan. Het indoor speelparadijs is er klaar voor, de uitdaging zit 'm vooral in de nog ontbrekende bestrating.

Dat blijkt als we donderdagmorgen een kijkje gaan nemen bij Monkey Town Delft aan de Rijksstraatweg 39, op de grens van Delft en Delfgauw. De vele sneeuw- en regenbuien hebben van het gebied rond Monkey Town een drassige modderpoel gemaakt. Voor de stratenmakers was het afgelopen week ondoenlijk een weg en parkeerplaats aan te leggen.

Dus leefden de drie eigenaren Geoffrey en zijn broertje Lesley Pijpaert en Guus van Loenen afgelopen week in hoop en vrees. De weg en parkeerplaats gaan niet lukken. Maar: Rijplaten moeten soelaas bieden, zodat de opening gewoon door gaan. Geoffrey Pijpaert adviseert mensen die volgende week willen komen om vooraf nog even voor de zekerheid het laatste nieuws te checken op www.monkeytown.eu/delft.

Het goede nieuws is dat binnen alles klaar is. Met enige trots leidt Geoffrey ons rond door dit 3000 vierkante meter grote speelparadijs. Die overdekte speeltuinen schoten afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. Maar Monkey Town Delft gooit het toch over een iets andere boeg, benadrukt Geoffrey. "Natuurlijk zijn ook hier klassiekers als het klim- en klautertoestel met grote glijbanen", begint hij. "Maar we willen hier graag het fantasiespel en creatief spelen aan toevoegen. Met behulp van ons thema, het Wilde Westland, proberen we het rollenspel te stimuleren en we gaan kinderen en ouders uitdagen om de mooiste en grootste knikkerbanen te maken. Volgens onze eigen kinderen kan dit weleens de populairste speelzone worden."

Verder zijn er themakamers, een knikkerhoek, een lasergamegedeelte en er is een 5D bioscoop. In vakanties is er animatie en kunnen kinderen workshops doen. Hier zien bezoekers vanaf bewegende stoelen een 3D-film terwijl met allerlei apparatuur extra effecten als rook, wind en sneeuw worden gecreëerd. Wie jarig is, mag met mijnwerkershelm - plus lamp - de goudmijn in, op zoek naar een cadeautje. Voor de kleintjes is er de Peuterzone. "Dit wordt zó gaaf", zegt Geoffrey terwijl hij toeziet hoe de laatste puntjes hier op de i worden gezet. "Echt top. En heel anders dan elders."

Ouders kunnen niet alleen gebruikmaken van goede WiFi, maar zich ook in het fitnessgedeelte in het zweet werken. "We willen dat het hele gezin hier een leuke dag kan beleven. Dát is het uitgangspunt", vervolgt Geoffrey. En dus is ook bovengemiddeld veel aandacht besteed aan het culinaire deel. Hier geen balieverkoop, maar een lopend buffet met volop keus aan volop en verse producten. "Natuurlijk hebben we ook patat en burgers, maar je kunt óók kiezen voor een lekker broodje carpaccio of een salade. Uit een open koelkast kun je zelf een smoothie of een muffin pakken." In het weekend kan worden gekozen voor een all-you-can-eat-buffet. En, ook bijzonder: voor de echte barrista is er een speciale koffiebar. "Ik ben nu al heel trots op wat we hier hebben neergezet", zegt Geoffrey. "Vier jaar lang zijn we hier al mee bezig en al onze plannen worden nu werkelijkheid. Het voelt goed om weer terug in Delft te zijn."