Het kamermuziekensemble Camerata Delft. (foto: André Seesink)
Het kamermuziekensemble Camerata Delft. (foto: André Seesink)

Camerata Delft speelt Händel in World Art Delft

Algemeen

DELFT – Camerata Delft geeft op zondag 17 december van 11 tot 12 uur het Händels Route Koffieconcert. De musici van Camerata Delft spelen muziek van Georg Friedrich Händel en diens inspirators, voorgangers en tijdgenoten in World Art Delft (WAD) aan de Rotterdamseweg 205.
Kaarten kosten17,50 euro inclusief koffie en wat lekkers. Vrienden van WAD en van Camerata Delft betalen 15 euro. Reserveren kan via reserveren@cameratadelft.nl of via telefoonnummer (06) 203 287 00.
Camerata Delft en World Art Delft hebben de handen ineen geslagen en presenteren in 2017-2018 een serie sfeervolle koffieconcerten op zondagochtend. Expressieve, afwisselende kamermuziek uit de barok - en soms heel anders - met uitzicht op het in alle seizoenen mooie natuurlandschap van Midden-Delfland, vergezeld van verse koffie 'met'. Wisselende kunst aan de muren bij World Art Delft. Een heerlijk ontspannen begin van uw zondag!
Kamermuziekensemble Camerata Delft speelt fantasievolle concerten op sfeervolle locaties, onder het motto: nieuw geluid in oude muziek. Oorspronkelijke muziek met een 'nieuw geluid': variatie in bezetting en instrumentarium, eigen arrangementen, hecht en levendig samenspel. Naast oude meesterwerken - voornamelijk uit de barok - worden regelmatig hedendaagse composities geprogrammeerd, zodat een brug ontstaat tussen oude en nieuwe muziek. Het ensemble was onder andere te zien in het televisieprogramma De Tiende van Tijl en te horen in het radioprogramma Opium op 4 en speelt regelmatig voor genodigden van de burgemeester van Delft. Camerata Delft bestaat uit negen professionele musici, maar treedt op in verschillende bezettingen, afhankelijk van programma en locatie. Informatie: www.cameratadelft.nl.