Bewoner John Jonkers poseert in februari in zijn schuur, waar de vloer vol staat met volle emmers. Die mocht hij dagelijks legen.
Bewoner John Jonkers poseert in februari in zijn schuur, waar de vloer vol staat met volle emmers. Die mocht hij dagelijks legen.

'Het is hier nu gelukkig weer vrij rustig'

Algemeen

DELFT - Geen betere maand om op het afgelopen jaar terug te blikken dan de maand december. Een jaar waarin bewoners van de Ricardishof maandenlang kampten met flinke lekkages. Dus vroeg Delft op Zondag aan Nico van der Meer van de bewonerscommissie Westlandhof: Hoe is het nu?

-Hoe is het nu?
"De lekkages zijn gelukkig voorbij. De reden van de lekkages was het sloop en renovatieproject Antonia Veerstraat, vlakbij de Ricardishof. Toen het bouwbedrijf hier helemaal klaar was met de werkzaamheden, waren ook de lekkages voorbij. Het is niet zo dat alles nu bij het oude is. De bergingen zijn echter heel erg nat geweest. Er zijn daarom ontvochtigers neergezet. Verder moeten de bergingen nog worden opgeknapt."

-Hoe is het met de afhandeling van de schade afgelopen?
"Bewoners kregen een bepaald bedrag aangeboden voor de schade in hun berging. De één had nauwelijks spullen in de schuur, bij anderen stond die helemaal vol. Het aangeboden bedrag verschilde dus per bewoner. Ze konden wel of niet voor akkoord tekenen. De geleden schade hebben ze vervolgens vergoed gekregen. Je krijgt natuurlijk nooit 100 procent van de geleden schade uitgekeerd, maar ik heb er verder vrijwel niemand over gehoord. Geen bericht is in dit geval goed bericht, denk ik. Verder moet alles dus nog worden opgeknapt, maar dat zullen ze box voor box moeten doen. En het is de vraag wie dit mag betalen. We zijn hier als bewonerscommissie mee bezig, maar dat gaat niet zo snel."

-Hoe kijkt u terug op afgelopen jaar?
"We hebben natuurlijk veel overlast gehad van dat bouwproject. Die aannemer had vooraf niet echt goed gekeken hoe die dit project aan moest pakken. Inmiddels is het project klaar en de eerste mensen wonen er al. Het jaar begon voor ons hectisch, maar inmiddels is het hier gelukkig weer vrij rustig."