Afbeelding
Foto: Koos Bommelé

Ook dit jaar: Lichtjesavond Junior

Algemeen

In een recent verleden besloot de organisatie van Lichtjesavond een speciaal programmadeel voor kinderen te organiseren: Lichtjesavond Junior. Dat was een succes. Dus keert Lichtjesavond Junior dit jaar weer terug.

Dit begint dinsdag 12 december om 16.00 uur. Twee pleinen in Delft, het Agathaplein en het Doelenplein, worden dan omgetiverd tot speel- en ontdekpleinen. Een plek waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven in hun eigen 'Winter Wonderland'. Op het Doelenplein komt bijvoorbeeld een knutsel-werkplaats, er is een heuse circusschool en er is ook een echte valkenier! Kids kunnen er een k­­­erstlichtje knutselen of een rondje zwieren in de zweefmolen.
Tijdens de lichtjesavond junior is bij Filmhuis Lumen "Buurman en Buurman" te zien. Het is een doorlopende voorstelling. Voor de prijs van 1 Euro kan een bezoeker onbeperkt van dit vrolijke duo genieten. En daarna samen met papa en mama genieten van een vroege maaltijd in één van de restaurants rondom het plein. De pizzeria Fontanella, GRK&ZO, LEF, Beef&More, 't Crabbetje, kies maar uit; voor kinderen is het een feest.
Ook handig: speciaal voor kinderen is er al iets eerder op de dag, om 17.30 uur, een moment zijn waarop de lichtjes van de grote kerstboom op de Markt worden aangestoken.

Verder op het Doelenplein...
Op het Doelenplein komt het kindergedeelte om 18.00 uur ten einde. Dan is het tijd voor vermaak voor grotere mensen. Met een knus terrasje als middelpunt kan hier genoten worden van lekkere hapjes en drankjes, leuke optredens en een kerstmarkt met bijzondere en leuke spulletjes. Er zal onder meer een kraam zijn met kaasfondue en wildpeper. Chocolademelk en Glühwein ontbreken natuurlijk ook niet deze avond. En net als afgelopen jaar kan ook nu genoten worden van echte Griekse Rakomelo.