Een scène uit het kerstverhaal, te zien tijdens het kerstwandeltheater.
Een scène uit het kerstverhaal, te zien tijdens het kerstwandeltheater.

Kerstwandeltheater, het eeuwenoude kerstverhaal komt tot leven

Algemeen

LEIDSCHENVEEN-YPENBURG - Beleef het kerstverhaal dit jaar live! Op zaterdag 23 december komt het eeuwenoude kerstverhaal tot leven in de tweede editie van het Kerstwandeltheater. Een verrassende wandeling voert langs grote en kleine scènes, die samen een compleet theaterstuk vormen. Het bijzondere evenement is gratis voor jong en oud. Reserveren is wel noodzakelijk.

Meer dan 2.000 jaar geleden werd in een stal bij Bethlehem een jongetje geboren. Zijn naam was Jezus. Zijn ouders, Maria en Jozef, wikkelden het kindje in doeken en legden hem in een voerbak voor de dieren. Herders, profeten, reizigers en Romeinse soldaten en vele anderen vertellen over deze gebeurtenissen tijdens het eerste Kerstwandeltheater voor Leidschenveen en Ypenburg.

Deelnemers aan het Kerstwandeltheater lopen in groepen een route die start bij restaurant H'eerlijk, en via Stadsboerderij Landzigt naar de Bibliotheek loopt.

Aan het kersttheaterstuk werken meer dan honderd amateur-toneelspelers en vrijwilligers mee. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Restaurant H'eerlijk, de bewoners van Maria's Hoeve, Stadsboerderij Landzigt, Bibliotheek Leidschenveen, de Gemeente Den Haag en enkele fondsen.

Voor meer informatie en reserveren, ga je naar de website www.kerstwandeltheater.net.