Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren de kranten zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 14 december 1997. De krant waarschuwt haar lezers die week voor nieuwe inbraakmethode als 'hengelen' en 'flipperen'. In die maanden tijd slaagde het inbrekersgilde er in Delft er op die manier al 71 keer in om en woning binnen te komen. Doe de woning altijd op het nachtslot, luidt het advies van de politie. Ook overdag.
Het gaat goed met Delftstede. In een jaar tijd zag het bedrijf de horecaservice met 20 procent stijgen.
Aan de Nassaulaan opent Jacques van Zon een nieuwe supermarkt: Volumemarkt Van Zon.
Wethouder Aad Bonthuis reageert op een onlangs door Delft op Zondag gehouden peiling, waaruit bleek dat zijn partij Stadsbelangen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1998 nog maar één van haar vijf zetels over zou houden. Bonthuis rekent wederom op vijf zetels, vertelt hij. Joost Verhoeff wordt door carnavalvierend Delft onderscheiden met De Kabbelaar, de hoogste carnavalsonderscheiding. Die krijgt hij vanwege zijn inzet voor de horeca.
Een paar Nike Air Max Triax III kostte 239 gulden 95, voor 100 gram Argentijnse biefstuk moest 4 gulden 25 worden neergelegd.