Wifey: zaterdag 2 december te zien en te horen in De V.
Wifey: zaterdag 2 december te zien en te horen in De V.

HET is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

In de HH Antonius en Corneliuskerk in Den Hoorn wordt zaterdag 16 december vanaf 19.00 uur het Kerstoratorium uitgevoerd. Een groot koor en ad hoc orkest doen deze avond weer mee.

Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor op dinsdag 19 december terecht bij SportsArt aan de Industriestraat 8. Vooraf moet wel even een afspraak worden gemaakt via 06-36435976. De kosten bedragen 35 euro. Chauffeurs jonger dan 75 jaar met rijbewijs CDE betalen 55 euro.

In het Jeugdhuis aan de Kasteellaan in Schipluiden is zaterdag 9 december van 10.00 uur tot 14.00 uur weer een kringloopmarkt. Deze markt is voortaan elke twee en vierde zaterdag van de maand. De opbrengst is voor het onderhoud van de dorpskerk. Mail voor meer info naar toneijk@live.nl of bel naar 015-3809482.

In de synagoge aan de Koornmarkt in Delft is zondag 10 december om 15.00 uur de muziekvoorstelling 'Gein, dagboek van een duivelskind', dat is gebaseerd op de korte verhalen van de Jiddische schrijver en Nobelprijswinnaar Isaac Bashevis Singer. Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar en studenten betalen 7 euro 50. Zie voor meer info en kaartverkoop www.synagogedelft.nl.

Wifey is een bluesband uit Rotterdam. Zaterdag 2 december spelen ze vanaf 22.00 uur in De V aan de Voorstraat nummers van Jimmy Hendrix, Eric Clapton en hun eigen repertoire. De toegang is gratis.

Voor alle volwassen inwoners van Pijnacker-Nootdorp die geen Sinterklaas (meer) vieren brengen Sinterklaas en Zwarte Piet dinsdagmiddag 5 december om 14.00 uur een bezoek aan Buurt&Zo aan de Prins Hendrikstraat 28 in Pijnacker, grenzend aan de bibliotheek. Na het bezoek van de Sint wordt het Sinterklaasfeest verder gevierd met een Sinterklaasspel.

Wie helemaal in kerstsferen wil komen dan zondag 10 december meezingen met het kerst-inloopkoor. In de kerk van Op Hodenpijl zingt dit koor dan vanaf 15.00 uur kerstliederen. Zangervaring of noten lezen is niet nodig, want de liederen worden voorgezongen en voor iedereen is er plek. De toegang is gratis. Zie voor meer info www.ophodenpijl.nl of www.koorschooldelft.nl.

Schrijver Tommy Wieringa en de zangers van Frommermann treden vrijdag 22 december om 20.15 uur op in Theater de Veste in Delft. Zie voor meer info en kaartverkoop www.frommermann.nl.

In Molen de Roos aan de Phoenixstraat 112 is zaterdag 9 december vanaf 10.00 uur tot 11.30 uur de Molen en Appeltaartrondleiding. Kosten bedragen 7 euro 50 per persoon. Aanmelden is verplicht en kan via www.delftsemolen.nl.

Voedingskundige Veronique Hundscheid van praktijk Adfymenta komt zaterdag 9 december langs bij het Mama Café Delft. Zij zal binnen het thema Kerst komen praten over gezonde (bij)voeding voor kindjes van 0 tot 4 jaar oud. De bijeenkomst is van 10.30 uur tot 12.30 uur bij Plukkebol kinderopvang aan de Raamstraat 65. Kosten voor consumpties bedragen 2 euro 50 per gezin. n