Afbeelding

Arco en Caro: het nieuwe Stadsprinsenpaar

Algemeen

KABBELGAT - Carnavalvierend Delft kan dit jaar rekenen op de inzet en gezelligheid van het Stadsprinsenpaar Arco (57) en Caro (47).

Dat werd op de elfde van de elfde (maand), om 11 minuten over 11 bekend gemaakt. "Zelfs onze zoon en dochter wisten het niet", vertelt Arco.
Dat hij nu de Stadsprins van Kabbelgat is, is voor hem een droom die uitkomt. "Ik was zo'n 25 jaar geleden als eens Prins van de GeinGooiers. Toen zei ik al: Als ik ooit nog eens Prins word, wil ik Stadsprins worden. Die droom komt nu uit, mede dankzij een fantastische sponsor: Jacqueline en Arthur Bouwer van Feestartikelenhuis Funny's. Die vonden het leuk als wij het Stadsprinsenpaar wilden worden."

En aldus geschiedde. Na de bekendmaking barstte een mooi feest los in partycentrum Onder Ons. De dag erop volgde nog een gezellige en goed bezochte receptie.

-Wat hebben jullie met carnaval?
Arco: "Mijn vrouw en ik vieren al 30 jaar carnaval. Dat is ooit zo gekomen via de handbal. We speelden allebei bij EDH. Die club, die helaas niet meer bestaat, had haar eigen carnavalsverenging: De GeinGooiers. Zo rolden we in het carnaval. En laat ik voorop stellen: We houden allebei van een feestje. We hebben nu 25 jaar een relatie, zijn getrouwd geweest, weer gescheiden, en sinds 23 oktober jongstleden zijn weer getrouwd."

-Dat hoor je niet vaak…
"Dat hoor ik vaak, dat je dat niet vaak hoort. Het zijn de goed kanten van het leven."

-Vandaar jullie motto: 'LEEF!'…?
"Ja. Dat is ons echte motto. We hebben wel het een en ander meegemaakt. We leven van dag tot dag. Het is, vinden we, een fantastisch motto. We willen er in Delft weer een fantastisch feestje van gaan maken. We zijn echte carnavalsdieren en staan midden in het carnaval. We gaan ervoor."

-Willen jullie nog iets kwijt aan alle carnavalsvierder en iedereen die er niets mee heeft?
"Zeker. Ik nodig iedereen uit om 10 februari naar de grote optocht te komen kijken. Vier het feestje mee op de Markt. Want het wordt echt weer een groot feest. Ik hoop dat iedereen het net zo naar z'n zin zal hebben als dat wij het naar ons hebben. En ik hoop iedereen Delftenaar tijdens het carnaval te mogen ontmoeten."

Zie voor meer foto's van het Stadsprinsenbal de website www.delftopzondag.nl.