Chris Oomen, directeur van DSW zorgverzekeraar, was afgelopen week volop in het nieuws. (foto: archief)
Chris Oomen, directeur van DSW zorgverzekeraar, was afgelopen week volop in het nieuws. (foto: archief)

Wederom werden rijke Delftenaren iets rijker

Algemeen

DELFT - Quote maakte onlangs weer bekend wie de 500 rijkste Nederlanders zijn. Traditiegetrouw staan we hier ook in Delft op Zondag even bij stil. Want hoe gaat het met onze rijke regiogenoten?

Rijkste Delftenaar is en blijft Chris Oomen, die als directeur van zorgverzekeraar DSW in deze krant regelmatig tekst en uitleg en zijn mening geeft over zorg in Nederland. Hij is nummer 46 op de lijst. Zij vermogen nam afgelopen jaar met 27,3 procent toe en wordt nu geschat op zo'n 630 miljoen euro. Dit geld vergaarde hij als mede-oprichter van beursbedrijf Optiver. Zijn salaris van DSW geeft hij weg aan goede doelen, zoals Oomen zoveel aan goede doelen doneert. Daar besteedt Quote meer aandacht aan dan Oomen zelf zal doen. Hoeveel hij jaarlijks weggeeft? Dat vertelt hij liever niet, lezen we in Quote.

Even verderop, op plek 58, de Delftse gebroeders Joop en Henk Roodenburg, die met hun bedrijven druk zijn met het ontwerpen en fabriceren van zware constructie-installaties voor de olie- en offshore-industrie en het bouwen van achtbanen. Dit legde hen geen windeieren. Hun vermogen wordt geschat op 480 miljoen euro. Op plek 65 prijkt de naam van Delftenaar Ruud Vlek, die net als Oomen een belang heeft in beurshandelaar Optiver. Zijn vermogen: 460 miljoen euro. De lijst van Delftenaren wordt door Wim Zegwaard afgesloten op plek 336, met een geschat vermogen van 105 miljoen euro.