DHC'er en Rooie Rijer Dick Cinjee (links) en Wim Kooij, voorzitter van De Rooie Rijers.
DHC'er en Rooie Rijer Dick Cinjee (links) en Wim Kooij, voorzitter van De Rooie Rijers. Foto: Irma Couprie

Rooije Rijers blij met helpende hand van DHC

Algemeen

DELFT – Carnavalsvereniging De Rooie Rijers viert dit carnavalsseizoen haar 50-jarig jubileum. Dankzij de hulp van voetbalvereniging DHC hebben de carnavalsvierders nu een fraaie feestlocatie om dit te vieren.

De Rooie Rijers maken al jaren gebruik van Delftstede. Vanwege een verbouwing moest de carnavalsvereniging haar heil dit jaar elders zoeken. Gelukkig kwam fervent Rooie Rijer èn DHC'er Dick Cinjee met een goed idee. Waarom zouden de Rooie Rijers hun feestjes niet in de kantine van DHC vieren? En dat gaat nu dus gebeuren. Het bestuur van DHC laat weten open te staan voor samenwerking, zoals het ook met PerspeKtief en ROC Mondriaan samenwerkt. Nu stelt het haar kantine beschikbaar voor drie feestavonden. "Daar zijn we hartstikke blij mee", reageert Wim Kooij, voorzitter van de De Rooie Rijers. "De leden zijn er eveneens dolgelukkig mee. Het is een schitterende samenwerking. Het leuke aan DHC is ook dat het de enige voetbalkantine in Delft is die is ingericht als donkerbruin café." DHC hoeft geen vergoeding voor de feestavonden. "We doen dit puur om elkaar te helpen. Maar misschien houden ze er een paar voetballers aan over", lacht Wim Kooij.
De Rooie Rijers is een gezonde vereniging met zo'n 250 leden, waarmee het de grootste vereniging van Kabbelgat is. Hoe dat komt? "Omdat we een super gezellige club zijn kunnen bouwen op een geweldig team van vrijwilligers. Iedereen heeft een raad van elf, wij hebben een raad van zeventien. Altijd handig."
De feestavonden bij DHC zijn op zaterdag 18 november, op 16 december is hier het carnavals kerstbal en op 20 januari wordt het jubileum gevierd. Het groot carnaval vieren de Rooie Rijers in De Tobbe.