Afbeelding

Jan en Alie de Vetten: al 70 jaar gelukkig getrouwd

Algemeen

Jan en Alie de Vetten vieren volgend weekend, op zondag 26 november, hun 70-jarig huwelijksfeest.

Jan de Vetten kwam in 1927 ter wereld. Hij groeide op in een gezin van twaalf kinderen in een klein houten huisje aan de Zouteveensweg in Schipluiden. Stromend water was er niet. Alie de Vetten is geboren in 1925 en groeide - in een gezin met tien kinderen - op aan de Vlouw in Delft.

In 1946 leerde ze elkaar kennen. Zoals in die tijd gebruikelijk was sloeg de vonk over bij de Delftse Dansschool Tabbernal. Op 26 november 1947 gaven ze elkaar het ja-woord. In de vier jaar die volgden woonden ze nog in bij de ouders van de bruid. Daarna betrokken ze een huurwoning aan het Oostblok. Ze kregen drie kinderen: Twee zonen en een dochter. Die zorgden ervoor dat er nog vier kleinkinderen volgden, die op hun beurt voor vier achterkleinkinderen zorgden. Vader De Vetten was jarenlang internationaal vrachtwagenchauffeur. Vanwege deze werkzaamheden woonden ze nog drie jaar in Limburg, maar heimwee kreeg toch de overhand.

Sinds 1978 wonen ze in Tanthof, tot de dag van vandaag. Zelfstandig en zonder hulp. Vader is nog zo mobiel dat hij zijn hand er niet voor omdraait een boodschap op de fiets te doen. Moeder heeft de rollator wel nodig voor een wandeling. En als het nodig is, staat Jan op als mantelzorger. Echte liefde...