Afbeelding

Zie ginds komt de stoomboot in alle dorpen weer aan

Algemeen

Sinterklaas komt zaterdag 25 november naar Delft. En gelukkig zal de Goedheiligman ook alle andere dorpen rondom Delft aandoen.

Sint zal allereerst in Nootdorp voet aan wal zettten. Na zijn aankomst in Dokkum zal hij zich rap naar Nootdorp verplaatsen, waar hij om 13.30 uur begint aan zij rijtoer door het dorp. De tocht begint op de Hagelaan, in de nabijheid van Veenhage. De Sint kijk al uit naar de grote kinderschare. Zijn pieten nemen zeker weer voldoende pepernoten en andere lekkernijen mee. De rijtoer wordt begeleid door vele Pieten, de Muziekband Haaglanden en de Swingpieten. Ook rijdt weer een trike mee.
Na vertrek vanaf de Hagelaan, slaat de stoet rechtsaf de Meidoornlaan op en vervolgens langs de Trommel weer rechtsaf de Dorpsstraat in. Sint rijdt dus tegen het verkeer in, maar heeft hiervoor speciale toestemming van de burgemeester. Op het Dorpsplein zal Sint een korte tijd uit de auto stappen en met kinderen die dit willen een fotoshoot maken.
Vervolgens vervolgt de stoet zijn route door de Dorpsstraat, richting Molenweg. Via de Boissotstraat en Hof van Delfstraat gaat de rijtoer richting Burgemeester Schölvinckplein. Ook hier zal Sint-Nicolaas even de benen strekken voor een fotomoment met de kinderen. Ook de Pieten zijn uiteraard daarbij van harte uitgenodigd. Via de Vrijenbansestraat wordt de route afgelegd naar het winkelcentrum De Parade. Op het grote Paradeplein is Piet Pablo dan al begonnen aan zijn show.
Natuurlijk zal Piet Pablo en zijn vriendin Love Piet even stil zijn als Sinterklaas alle kinderen toespreekt. Ook burgemeester Ravestein zal een paar woorden spreken om plechtig Sint-Nicolaas welkom te heten. Sint-Nicolaas zal daarna samen met de kinderen en hun ouders kunnen genieten van het optreden van Pabo en Love Piet. Spaanse danseressen zijn van de partij en natuurlijk dansen de Pieten op het Paradeplein van harte mee. Meer weten? Kijk dan op de website www.sintnootdorp.nl.

Delfgauw
Een week later komt Sinterklaas naar Delfgauw. Ook dit jaar rijdt de pakjestrein mee in de stoet door het dorp. De tocht start om 11.00 uur op het Saaymans Vaderplein. Via de Noordeindseweg, Zuideindseweg, Pauwmolen en de Kreekrug gaat deze verder naar het Gouden Rijderplein. Hier verwelkomt loco-burgemeester Van Staalduine de Sint rond 11.45 uur, waarna de feestelijkheden doorgaan in het WoZoCo, tot 12.30 uur. Op deze locatie kunnen de aanwezigen rekenen op een feest met veel sinterklaasliedjes en –dansjes om de feestvreugde compleet te maken.

Pijnacker
Ook Pijnacker wordt niet overgeslagen. Sinterklaas komt met groot gevolg naar de halte Pijnacker-zuid van de RandstadRail, waar het feest om 10.30 uur begint. Dan vertrekt de optocht van en naar het Raadhuisplein, met de Sint in de koets waarbij kinderen kunnen meerijden.
Op het Raadhuisplein volgt van 12.00 uur tot 12.30 uur een buitenprogramma op een podium, met Sint en z'n pieten in de hoofdrollen. Na een wandeling door het centrum volgt tussen 14.00 uur en 15.00 uur nog een gratis binnenprogramma van een uur in het CJMV-gebouw aan de Kerkweg 24, speciaal voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar. Inschrijven hiervoor kan via www.sintinpijnacker.nl.

Den Hoorn en
Schipluiden

De Goedheiligman en zijn pieten doen traditiegetrouw ook Den Hoorn weer aan. Zaterdag 25 november zullen ze hier rond de klok van 10.00 uur per boot arriveren aan de Hoornsekade en de Dijkshoornseweg.
Later die dag, om 13.30 uur, zal hij de Schipluidense kinderen met zijn komst verblijden. Hij komt dit tijdstip aan op de Singel.