<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: Hans Buskes

MijnDelft in een mindmap

DELFT - Op 21 maart 2018 bepaalt u met uw stem wie er in de gemeenteraad komt. Welke partij zet zich het best in voor úw Delft? MijnStem helpt u daarbij. Daarvoor wil de digitale stemhulp wel graag weten wat úw Delft is. Mindmap-goeroe Hans Buskes heeft alvast ZíjnDelft in een mindmap gezet.

Sympathiek initiatief van Citisens, zo omschrijft Buskes MijnStem. "Om deze stemwijzer zo goed mogelijk te laten aansluiten bij wat jij belangrijk vindt, kun je nu al een stem uitbrengen op jouw Delft. Waar moet de nieuwe gemeenteraad zich straks voor gaan inzetten? Welke thema's moet de nieuwe raad met voortvarendheid aanpakken – of juist niet? Om jou straks zo goed mogelijk een stemadvies te geven, kun je MijnStem nu laten weten hoe JouwDelft eruitziet."

-En dat heb jij gedaan?
Hans Buskes: "Ja. Mijn Delft is fietsvriendelijk. Met voldoende fietsparkeerplekken en regionale fietsverbindingen met Den Haag en Rotterdam. En ook naar de TU-campus. Helaas, Nijmegen, Fietsstad van het jaar in 2016, lijkt nu meer op mijn Delft. Daar zou ik de raadsleden graag even laten rondfietsen – over het RijnWaalpad. En daarna op de fiets door Delft – van het station langs de Schie naar de TU-campus bijvoorbeeld – en het verschil laten ervaren."

-Jouw Delft is ook duurzaam en studentikoos?
"Studentikoos? Nou, mijn Delft maakt er werk van studenten ná hun studie aan Delft te binden. Nu leidt Delft te vaak talenten op, waarna ze elders hun geld gaan verdienen en nog fnuikender: hun geld úitgeven. Terwijl je hun kennis en knowhow juist goed kunt gebruiken om de stad op verschillende vlakken te verduurzamen. Maar dan moet je ze wel wat kunnen bieden. Dus, beste gemeenteraad, regel dat! Ontwerp een actieplan daarvoor, zorg voor voldoende woningen die aansluiten op de wooncarrière van afgestudeerden, geef ze de maakruimte om te ondernemen, zorg voor Delftse reuring waar zij deel van willen uitmaken – liefst al tijdens hun studie. Verbind ze aan Delft."

-En ja, een regelmatig terugkerend thema in jouw oeuvre: rotte plekken…
"Ja – helaas. Nieuw Delft wordt fantastisch, daar bouwt men nu de monumenten van de toekomst. Maar er zijn nog wel wat rotte plekken tussen Nieuw en Oud Delft. De vertrekkende stadsbouwmeester noemde de Binnenwatersloot zo'n rotte plek – het is in elk geval geen rode loper naar de binnenstad. En daar zou ik de Phoenixstraat inclusief het voormalige Stadskantoor aan willen toevoegen. Er worden plannen gesmeed om het Agathaplein om te toveren tot een entree met allure. Hallo – om daar te komen, moet je eerst de ongure Phoenixstraat trotseren! Gemeenteraad, doe je werk in één keer goed, pak ook deze rotte plekken aan!"

-Waarvan akte. Heb je er wel vertrouwen in, dat de gemeenteraad luistert naar ons Delft?
"Daar worden ze bij volmacht toe aangesteld. Dus daar mogen wij ze ook op aanspreken. De dames en heren lokale politici zullen zelf wel aan dat vertrouwen moeten werken. En dat is ook hoog nodig want op vertrouwen scoren politici een 4,9. Zwaar onvoldoende, ze moeten nauwlettend in de gaten worden gehouden. Door mindmappende columnisten bijvoorbeeld. Want die doen natuurlijk wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. En ja, als het moet, met enige regelmaat – daar kun je op vertrouwen."
Kijk voor meer informatie op www.delft.nl/mijnstem.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419605&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>