Maatregelen Club Ceasar hebben weinig effect

Algemeen

DELFT - De maatregelen die de gemeente Delft heeft genomen om de overlast van Club Ceasar te verminderen, hebben nog niet geleid tot een structurele afname van de overlast. Dat blijkt uit de antwoorden die B en W gaf op schriftelijke vragen van de PvdA.

In de vroege ochtend van maandag 21 augustus was er een schietincident bij Club Ceasar, een nachtclub die is gevestigd boven de Zuidpoortgarage. Voor omwonenden was de maat vol. Zij lieten weten al tijden overlast van de bezoekers van deze horecagelegenheid - en vooral de bezoekers van Club Ceasar - te ervaren. Op 6 september kwamen zij bijeen voor een bewonersbijeenkomst.

Er zijn al meerdere maatregelen genomen. Zo voert de gemeente regelmatig gesprekken met de eigenaar, de politie houdt extra toezicht en er zijn gesprekken gevoerd met de directeur van de parkeergarage om te komen tot overlastbeperkende maatregelen. Volgens omwonenden zou in die garage namelijk soms sprake zijn van openlijke prostitutie.

'Helaas hebben de genomen maatregelen tot op heden nog niet geleid tot structurele afname of het wegnemen van de overlast', laat het college weten. Omdat het onderzoek naar het schietincident nog loopt, kan burgemeester Van Bijsterveldt hier nog geen conclusies aan verbinden, laat ze weten. Ze onderzoekt nu de mogelijkheden van cameratoezicht. Met de eigenaar van Club Ceasar worden nieuwe afspraken gemaakt, 'passend bij de informatie die is opgehaald tijdens de informatiebijeenkomst met bewoners'.

Verder laat B en W weten 'alles in het werk te stellen' om ervoor te zorgen dat omwonenden weer zo spoedig mogelijk van hun nachtrust kunnen genieten.