Wethouder Stephan Brandligt overhandigt de sleutel aan Paul de Bree en Frank Franse van De Laatste Eer (v.l.n.r.).
Wethouder Stephan Brandligt overhandigt de sleutel aan Paul de Bree en Frank Franse van De Laatste Eer (v.l.n.r.).

Laatste Eer neemt beheer begraafplaatsen over van gemeente

Algemeen

DELFT - Met een symbolische overhandiging van een sleutel heeft wethouder Stephan Brandligt donderdag bekrachtigd dat De Laatste Eer vanaf 1 oktober het beheer en onderhoud van de gemeente heeft overgenomen op de begraafplaatsen Iepenhof, Jaffa en de rooms-katholieke begraafplaats Kanaalweg.

De sleutel werd in ontvangst genomen door Paul de Bree, voorzitter van de coöperatieve uitvaartvereniging De Laatste Eer en Frank Franse, directeur van De Laatste Eer B.V.
Behalve voor het beheer en onderhoud wordt De Laatste Eer ook verantwoordelijk voor de exploitatie van de begraafplaatsen. De gemeente Delft heeft enkele jaren geleden besloten om meer zaken op basis van regie uit te voeren. Daar valt ook het beheer en onderhoud van de begraafplaatsen onder. De Laatste Eer verzorgt al jarenlang de crematies en begrafenissen van veel Delftenaren. Dat is ook een van de redenen geweest van de gemeente Delft om de samenwerking aan te gaan. De Laatste Eer is daarnaast ook de eigenaar en beheerder van crematorium Iepenhof. "Het beheer van de begraafplaatsen ligt nadrukkelijk in het verlengde van deze dienstverlening" reageert Paul de Bree, voorzitter van De Laatste Eer. "Wij hebben een jarenlange historie met de stad en streven ernaar om van de begraafplaatsen in Delft nog mooiere gedenkplaatsen te maken."
Voor inwoners van Delft, eigenaren van graven of families die een graf willen aanschaffen, verandert er weinig. Alleen zal het contact vanaf nu verlopen via De Laatste Eer, zodat er binnen Delft nu één aanspreekpunt is als het gaat om begraven en cremeren. Uitvaartondernemers in Delft zijn al bekend met de diensten van De Laatste Eer.