Boys Named Sue: zaterdag te zien en te horen in de V.
Boys Named Sue: zaterdag te zien en te horen in de V.

HET is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Korfbalvereniging Fortuna/Delta Logistiek begint met korfbal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 7 en 14 oktober meedoen aan een open training, die duurt van 13.00 uur tot 14.30 uur. Locatie: Schoemakerstraat 340 in Delft. Mail voor vragen en aanmelden naar gkorfbal@fortuna-korfbal.nl.

In de Papaver aan de Korftlaan 6 in Delft geeft Jan Putters van Havenbedrijf Rotterdam op donderdag 12 oktober van 20.00 uur de lezing: Havennatuur groeit en bloeit. De toegang is gratis.

In het café van de VAK aan de Westvest 9 is Delft is elke woensdagavond het Taalcafé. Dit is een ontmoeting voor niet-Nederlandstaligen die een avond Nederlands met elkaar en Nederlanders willen spreken. Iedereen is welkom. n IVN Delft organiseert zondag 8 oktober van 14.00 uur tot 15.30 uur een paddenstoelenexcursie. Er wordt verzameld op de parkeerplaats achter Het Rietendak, aan de Middelweg 11 in Delft. Deelname is gratis.

Oratoriumkoor Cantando geeft zaterdag 4 november om 20.15 uur een uniek concert in de Ontmoetingskerk aan de Klapwijkseweg 91 in Pijnacker. Kaarten kosten 18 euro 50 en zijn verkrijgbaar via www.cantando-pijnacker.nl.

John Kleijweg en Roel Verkade organiseren weer een speculaaspoppenactie, waarvan de opbrengst is bestemd voor SV Den Hoorn. De speculaaspoppen wegen een halve kilo en kosten 5 euro. Geïnteresseerden kunnen mailen naar jjmkleijweg@planet.nl of bellen naar 06–53774348.

Bij de Delftse Molen de Roos aan de Phoenixstraat 112 is zaterdag 14 oktober om 10.00 uur een molen & appeltaartrondleiding. Kosten bedragen 7 euro 50, aanmelden is verplicht en kan via www.delftsemolen.nl. n De tributeband Boys Named Sue speelt muziek van Johnny Cash. Zaterdag 7 oktober doen ze dat vanaf 22.00 uur in Café de V aan de Voorstraat. De toegang is gratis.

In Studio 11 aan de Gasthuisplaats 1 in Delft organiseert de afdeling Delft en omstreken van het Humanistisch Verbond vanaf 11 oktober een cursus Once in a Lifetime. Deelname kosten 120 euro voor vier avonden. Zie voor meer info en aanmelden www.cursushumanisme.nu.

Joke Krul organiseert op zaterdag 21 en 28 oktober aan de Phoenixstraat 66 in Delft de workshop portret tekenen. Bel voor meer info en aanmelden naar 06-44092829 of kijk op http://jokekrul.blogspot.com.

In woonzorgcentrum Die Buytenweye aan de Chopinlaan 9 in Delft is dinsdag 10 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur een bijeenkomst van Longpunt Delft. De toegang is gratis. Mail voor meer info naar longpuntdelft@longfonds.nl of kijk op www.haaglanden.longfonds.nl.

In het Poptapark zijn van maandag 16 tot en met zaterdag 21 oktober de Delftse Maakweken: een creatieve vakantie voor buitenkunst met workshops voor onder meer dans, muziek, zang, creatief, circus en sport. Zie voor meer info en het programma www.maakweken.nl.

Het Maatjesproject van Humanitas en GGZ Delfland zoekt nieuwe vrijwilligers. Bel voor meer info en aanmelden naar 06-17218344, mail naar maatjes@humanitasdelft.nl of kijk op www.humanitasdelft.nl