Ilse Buijs en Liesbeth Schoppink:
Ilse Buijs en Liesbeth Schoppink: "Een prachtig duo". (Foto: EvE)

"We hebben bewust voor Poptahof gekozen"

kijk op de wijk

Anderhalf jaar geleden verhuisde Fysio- en Manuele Therapie De Hoven naar haar huidige locatie in het wijkgebouw aan de Aart van der Leeuwlaan 4. "Dat was een goede keus", vinden Ilse Buijs en Liesbeth Schoppink.

Natuurlijk zijn ze er met de verhuizing op vooruit gegaan: een veilige grote oefenruimte in frisse kleuren in het wijkgebouw, goed bereikbaar met de tram voor de deur en in de ochtend gratis parkeren. Maar dat is niet de belangrijkste reden dat Ilse en Liesbeth zo blij zijn met hun huidige locatie. "We hebben bewust voor deze wijk gekozen", benadrukt Ilse. "Poptahof is dynamisch en divers. Als klant- en wijkgerichte therapeuten passen wij daar helemaal in."
'Dynamisch en divers' geldt niet alleen voor Poptahof, maar ook voor de dames zelf, die al vele jaren samenwerken. "We zijn een prachtig duo", vindt Ilse. "Juist omdat we een beetje tegenpolen zijn. We vullen elkaar aan", valt Liesbeth haar bij. Beiden hebben ze hun eigen specialisatie. Ilse is fysio- en manueel therapeut, wat betekent dat zij zich heeft gespecialiseerd in behandeling van klachten vanuit de wervelkolom. Daarnaast doe Ilse aan dry needling en medical taping en ondersteunt zij, in samenwerking met verloskundigenpraktijk DelVi vrouwen met zwangerschapsklachten, bijvoorbeeld met het Zwanger Fit programma. Liesbeth is eveneens fysiotherapeut, doet dry needling, geeft bekkenbodemtherapie en is daarnaast gespecialiseerd in geriatrie; hulp aan ouderen met vaak complexe gezondheidsproblematiek. "Ik kom ook veel aan huis", legt ze uit, "en werk onder andere samen met Buurtzorg en Parkinson Net." Beide therapeuten blijven zich ontwikkelen: Liesbeth: "Ik heb net weer een training over Parkinson achter de rug." Ilse: "Ik ga binnenkort weer een cursus rondom kaakproblemen volgen." Wat is de belangrijkste kracht van Fysio- en Manuele Therapie De Hoven? "Dat is toch wel dat we kleinschalig zijn en een persoonlijke benadering hebben", denkt Ilse. "Bovendien kun je snel bij ons terecht", vult Liesbeth aan. "We hebben nauwelijks een wachtlijst. We hebben met alle verzekeraars Als je aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling vrijwel altijd vergoed en declareren we rechtstreeks bij de verzekeraar, zodat u er geen omkijken naar heeft." Om mensen die overdag ècht niet kunnen tegemoet te komen biedt Liesbeth sinds begin dit jaar ook avondbehandelingen aan. Want klant- en wijkgericht werken, dat is bij Fysio- en Manuele Therapie De Hoven gewoon realiteit! Meer weten? Kijk op www.fysiotherapie-dehoven.nl.