Bezoekers van Delft Serveert kunnen op laagdrempelige manier kennismaken met de Delftse Horeca.
Bezoekers van Delft Serveert kunnen op laagdrempelige manier kennismaken met de Delftse Horeca.

Delft Serveert keert terug

Algemeen

DELFT - Na het overdonderende succes van afgelopen jaar keert Delft Serveert terug, met een groter en meer spectaculair openluchtrestaurant dan ooit tevoren.

Smaakvolle gerechten van verschillende Delftse ondernemers, mooie wijnen, intieme proeverijen, live cooking, een feestelijk muziekprogramma en nog veel meer. Voor deze vijfde editie wordt werkelijk álles uit de kast getrokken.

Meer dan vijftien Delftse (horeca-)ondernemers werken 22, 23 en 24 september mee aan het foodfestival. Zij richten op het Sint Agathaplein diverse pop-up restaurants in, waaruit drie dagen lang de meest uiteenlopende gerechten worden gekookt. De chef-kok die in het restaurant veelal verstopt is in de keuken, staat tijdens Delft Serveert midden tussen de bezoekers. Het doel? Bezoekers op laagdrempelige wijze kennis laten maken met de diversiteit die de Delftse horeca te bieden heeft. Gerechtjes kopen kan met muntjes.

"We zijn ontzettend trots dat wij, samen met al onze partners en deelnemers, een vijfde editie van het festival kunnen organiseren", vertelt Guy Verbeek van evenementenbureau De Burgemeesters. "We hebben dit jaar een unieke deelnemer en dat is het RTL4-programma Nederland Proeft met chef-kok Ed Hoogendijk en presentator Winston Post." Op het festivalterrein worden dit jaar live opnames gemaakt. Daarnaast hebben we op vrijdag tussen 17.00 uur en 19.00 uur de jaarlijkse smaakvolle ondernemersborrel. De opening wordt gedaan door burgemeester Marja van Bijsterveldt." Zaterdag is de feestavond. Zondag is de familiedag van Delft Serveert. Kinderdagverblijf ZO zorgt voor een kinderprogramma inclusief begeleiding en Blue Sunday zorgt voor een modeshow met meer dan tien Delftse kledingwinkels. Toegang is gratis. Zie voor het programma en de deelnemers www.delftserveert.nl