Afgelopen seizoen was Vitesse Delft in de finale van het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal te sterk voor Full Speed. Is er een ploeg die de mannen van Peter Klomp van de vierde zege op rij kan afhouden? (foto: Koos Bommelé)
Afgelopen seizoen was Vitesse Delft in de finale van het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal te sterk voor Full Speed. Is er een ploeg die de mannen van Peter Klomp van de vierde zege op rij kan afhouden? (foto: Koos Bommelé)

De bal gaat weer rollen tijdens de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal

Algemeen

DELFT – Voor menig voetballiefhebber heeft de voetballoze periode lang genoeg geduurd. Zij kunnen deze week hun hart ophalen tijdens het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal.

Natuurlijk was het mooi dat de Oranjedames de afgelopen weken prachtige successen boekten, maar er is toch niets mooier dan zelf langs de lijn te staan en het gras te kunnen ruiken?
Peter Klomp, trainer van Vitesse Delft, weet wat het is om het toernooi te winnen. Zijn ploeg schreef de afgelopen drie jaar het toernooi op zijn naam. "Ons geheim is dat de spelers gretig zijn om te presteren. Als je je voor een toernooi opgeeft, moet je er alles aan doen om te winnen. Dat is ons de afgelopen jaren goed gelukt."

Wat Klomp betreft, kan het seizoen niet snel genoeg starten. "We hebben afgelopen week drie keer getraind, trainen op zaterdag en maandag en dan spelen we dinsdag de eerste korte wedstrijdjes, waarin het ergens om gaat. Ik kijk ernaar uit. In de laatste speelronden van de competitie stond er niet zoveel meer op het spel. We hebben ons nog weten op te laden voor de halve finale en de finale van het Haaglanden Voetbaltoernooi op 10 juni, maar daarna is het twee maanden bijna niets geweest. Dan begint het wel weer te kriebelen."

Van extra prestige, omdat het bij de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal om het officieus Delfts kampioenschap gaat, wil Klomp niet weten. "Voor mijzelf geldt dat niet, maar er zitten veel Delftse jongens in de selectie. Je merkt dat het voor hen wel wat betekent, want de afgelopen drie jaar hebben ze met de borst vooruit door de stad kunnen lopen en dat is prettig. Dat wil je graag zo houden."
Wat dat aangaat heeft ook de selectie van Vitesse Delft er weer zin in. "Als dit je hobby is en je zit al twee maanden stil, dan kan het toch niet anders dan dat je staat te popelen? Ook is er een aantal nieuwe jongens dat wil bewijzen dat het in Vitesse Delft 1 hoort. Prachtig toch?"

Mark Jongste speelt zijn eerste Stad Delft Bokaal in het shirt van Full Speed. "Met Wippolder heb ik er ook wel een aantal opzitten, dus wat voetbal betreft zal het niet anders zijn. Ik heb het afgelopen seizoen door een blessure gemist, dus het zal je niet verbazen dat het kriebelt bij me. Mijn belangrijkste doel is om pijnvrij te blijven en daarna om fit te geraken voor de competitie. Of ik uiteindelijk in het eerste of tweede terecht kom, zien we dan wel weer."
Jongstes overstap kwam niet uit de lucht vallen. "Een aantal jongens bij Wippolder en ik waren toe aan een nieuwe uitdaging en die hopen we bij Full Speed te vinden. Dat de Stad Delft Bokaal officieus het Delfts kampioenschap is, zegt me niet zoveel. We gaan gewoon lekker voetballen en zien wel waar het schip strandt."

Ook de organisatie is helemaal klaar voor het toernooi. "Ik verwacht dat het druk wordt, zeker als het weer een beetje meezit", zegt Dick van der Boon, die namens DHL deel uitmaakt van het organiserend comité. "Het is toch ook een prachtig toernooi? De draaiboeken lagen al klaar, dus het was vooral een kwestie van sponsoren zoeken en het boekje in elkaar draaien. Dat hadden we redelijk snel voor elkaar. We gaan er samen met Concordia weer een mooi toernooi van maken."
Maar dat was nog niet alles. "We zijn de afgelopen maanden met een ploeg van een man of vijftien bezig geweest om de tribune op te knappen. Deze was afgekeurd, maar ziet er nu weer fantastisch uit. Het gaat weer goed met het cluppie, we zijn blij dat we weer zo'n investering kunnen doen. We kunnen het publiek weer op een keurige tribune ontvangen en ons bijveld heeft ook een grondige renovatie ondergaan. Wij zijn er klaar voor!"

Het programma

Dinsdag 15 augustus
Complex Concordia


Poule A:
19.00 uur: Concordia – Wippolder
19.45 uur: Delfia – Verliezer Concordia-Wippolder
20.30 uur: Winnaar Concordia – Wippolder – Delfia

Poule B:
19.00 uur: Ariston '80 – Delft
19.45 uur: Vitesse Delft – Verliezer Ariston'80 - Delft
20.30 uur: Winnaar Ariston '80 –Delft – Vitesse Delft

Woensdag 16 augustus
Complex DHL


Poule C
19.00 uur: DHL – SEP
19.00 uur: Full Speed – DVC
19.45 uur: SEP – Full Speed
19.45 uur: DVC – DHL
20.30 uur: Full Speed - DHL
20.30 uur: SEP – DVC

De finalepoules vinden op zaterdag 19 augustus vanaf 12.00 uur plaats op het terrein van DHL. De finale staat om 15.30 uur gepland.