Op het perron van station Delft Zuid zal het komende week net zo rustig zijn als op deze archieffoto.
Op het perron van station Delft Zuid zal het komende week net zo rustig zijn als op deze archieffoto.

Geen treinverkeer in Delft

Algemeen

DELFT – Wie komende week en volgend weekend met de trein wil reizen, doet er verstandig aan de reisplanner van de NS te checken. Tussen Rotterdam en Den Haag rijden namelijk geen treinen.

Dit weekend merken reizigers nog weinig van de werkzaamheden. Vanaf maandag 14 augustus is er echter geen treinverkeer meer rond de stations in Delft. Wel rijden er bussen tussen de verschillende treinstations. Dit is nog tot en met zondag 20 augustus het geval. Reizigers moeten daarom rekening houden met extra reistijd. Op het spoor wordt ondertussen hard gewerkt. Tussen Den Haag Laan van NOI en Delft worden bijvoorbeeld zestienhonderd dwarsliggers en een kruiswissel vervangen. Tussen Delft en Rotterdam worden vijfduizend nieuwe dwarsliggers gelegd.

Overlast
Om de overlast voor reizigers en vervoerders te minimaliseren, probeert ProRail zo veel mogelijk werk te combineren. Tijdens de buitendienststelling tussen Den Haag en Rotterdam gaat deze organisatie daarom ook aan de slag met damwanden, betonplaten en straatwerk op de perrons van de stations Moerwijk en Delft Zuid. Op station Rijswijk wordt de tunnelverlichting vervangen. Op station Delft worden hekken geplaatst en worden damwanden getrokken bij de noordelijke toerit van de tunnel.