Het verhuurteam van Björnd Makelaardij staat voor u klaar! (Foto: EvE)
Het verhuurteam van Björnd Makelaardij staat voor u klaar! (Foto: EvE)

Björnd Makelaardij: de bemiddelaar bij huurwoningen!

wonen

De meeste mensen associëren een makelaar met het kopen en verkopen van een huis. Maar Björnd Makelaardij bemiddelt ook in huurwoningen. "Wij zijn zelfs de grootste bemiddelaar op dit gebied in Delft."

Caroline Steijger werkt al zeven jaar bij Björnd Makelaardij en geeft leiding aan het team dat bemiddelt in huurwoningen. "Wij werken in de geliberaliseerde woningmarkt", legt zij uit. "Dat betekent dat wij vooral huizen in het hogere segment verhuren. Gestoffeerd en vaak ook gemeubileerd. Veel van onze klanten zijn dan ook vooral expats die tijdelijk in Delft wonen omdat ze werken voor een internationale organisatie zoals de TU, Deltares of TNO. Of mensen die tijdelijk woonruimte nodig hebben voordat ze een huis gaan kopen." Een hele specifieke doelgroep dus. "In de geliberaliseerde woningsector gelden geen wooneisen zoals die bijvoorbeeld wel in de sociale huursector gelden. Wij bemiddelen tussen de eigenaar en de huurder. Als iemand een woning te verhuren heeft kunnen wij die voor hem op Funda zetten en op zoek gaan naar een passende huurder. Wij geven ook advies over wat voor soort huurcontract de verhuurder het beste kan afsluiten. Dat kan voor bepaalde of onbepaalde tijd zijn. Bij een contract voor onbepaalde tijd geniet de huurder, net als elders in de huursector, huurbescherming. Tijdelijke contracten kunnen ook zonder huurbescherming. "Dat is ingewikkelde materie die juridisch niet altijd duidelijk is", aldus Caroline. "Vandaar dat we daar de verhuurder ook in bijstaan."
 

Verhuur en beheer
Wonen in Delft is populair, zeker ook onder expats. "Als verhuurder heb je gewoon keus", bevestigt Caroline. Met name twee- of driekamerwoningen in de binnenstad zijn gewild." Wie dus een huis te huur wil aanbieden doet er goed aan eens vrijblijvend een afspraak te maken met Caroline of één van haar collega's. "Wij nemen u echt aan de hand mee en regelen alles; foto's maken, online zetten op onder meer Funda, Pararius en onze eigen site, het vinden van de juiste huurder, tot en met de inspectie bij oplevering en de sleuteloverhandiging." Naast verhuur kan Björnd Makelaardij ook het volledige beheer van huurwoningen voor u verzorgen. "Dan heeft u daar ook weinig omkijken meer naar." Meer weten: www.bjornd.nl.