Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

advertenties

DELFT – Paul en Elly Barendregt zijn dertien jaar geleden naar Delft verhuisd. Ze woonden in Den Haag en waren eigenlijk helemaal niet van plan om te verhuizen. Toen ze een keer in Delft waren en de omgeving rond het Schuttersveld zagen, stond voor hen meteen vast dat ze hier wilden gaan wonen.

"Het is echt onze verliefdheid op deze omgeving geweest die ons hierheen heeft geleid", zegt Elly. "Het is hier heel gezellig, de locatie biedt alle geneugten van het centrum, maar niet de lasten omdat hij gelegen is aan een rustig, autovrij, kindvriendelijk straatje."
Bij het betrekken van de nieuwbouwwoningen, hadden Paul en Elly veel inspraak in de indeling van de woning. Zo val je hier bijvoorbeeld meteen met de deur in huis. Loop je door de voordeur naar binnen, dan sta je meteen in de keuken en in het verlengde de woonkamer. "Dat hebben we dus zo gelaten, want dat vonden we eigenlijk heel leuk", zegt Paul. "We hebben trouwens alles vrij open gelaten. Alleen tussen de keuken en de woonkamer hebben we aan het plafond een boog aan laten brengen. De sfeer in huis is niet echt in een bepaalde stijl te omschrijven. We hebben ons niet echt aan een bepaalde stijl geconformeerd, maar er zijn bepaalde stijlen gecombineerd."
Direct bij binnenkomst sta je dus in de eetkeuken aan de voorzijde. Deze is voorzien van losse elementen en keukenapparatuur. Aansluitend, slechts gescheiden door een leuke en speelse boog in het plafond, is de gezellige tuingerichte woonkamer. Deze heeft een fraaie houten vloer. "Het is een heel ruime woonkamer, met aan de achterkant de tuin", zegt Elly. "Deze huizen hebben een gemeenschappelijk groenstrook, die aan de tuinen ligt."
Paul en Elly hebben een leuke tuin met een fijn terras, waar ze graag buiten zitten. In de tuin heb je van de ochtenduren tot een uur of zes de zon. "Het is een heel ruim huis, waar we samen met onze dochter gewoond hebben", zegt Paul. "Nu die de deur uit is, vinden we het iets te groot voor ons tweeën. Daarom hebben we besloten te verhuizen. In Delft vonden we niets naar onze keuze, maar in Den Haag zijn we verliefd geworden op een penthouse in aanbouw."
Op de eerste verdieping is er aan de voorkant een slaapkamer van 4.13 bij 3.20 meter. Deze heeft een inpandige kast. De tweede slaapkamer aan de tuinkant is 5.15 bij 3.26 meter.
De moderne badkamer heeft een tweede toilet met een bidetbril, een extra grote en diepe jacuzzi en een regendouche. Op de overloop is verder een praktische bergruimte en inloopkast. "Het zijn allemaal heel grote kamers, over de volledige breedte van de woning", zegt Paul. "Helemaal boven hebben we nog een kamer over de volle breedte en een voorzolder. Daar zou ook nog een volwaardige kamer van gemaakt kunnen worden."
De derde slaapkamer is 5.15 bij 3.17 meter. De ruime voorzolder is nu in gebruik als wasmachine-ruimte. "Vanuit de deur in die kamer kom je op het dakterras", zegt Elly. "Met een prachtig uitzicht op de Oude Jan. Wij hebben er bovendien een vijfpersoons jacuzzi staan. Juist heel leuk voor kouder weer, want dan zit je heerlijk in het warm/hete water."
Onder het woningenblok is er een eigen parkeergarage, waar de bewoners via diverse ingangen naar binnen kunnen. "Zo ideaal is dat", zegt Paul. "Je hebt hier dus echt nooit een parkeerprobleem. Verder hebben we er een berging voor opslag en fietsen. Ja is het is hier geweldig, vooral het Doelenplein is heel leuk om naartoe te gaan."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding