De mannen van dvv Delft afgelopen donderdag, aan de vooravond van de nacompetitie. Als tweede van links Oscar Laguna Burgos.
De mannen van dvv Delft afgelopen donderdag, aan de vooravond van de nacompetitie. Als tweede van links Oscar Laguna Burgos.

Seizoen van dvv Delft was mooier dan gehoopt en verwacht, en dan volgt nu ook nog eens nacompetitie

Algemeen

DELFT – Doel van dvv Delft was handhaven. Daarin slaagde de ploeg van Oscar Laguna Burgos weken geleden al. Als toetje volgt nu de nacompetitie.

Dvv Delft begon sterk aan het afgelopen voetbalseizoen. Dus won het de eerste periodetitel. En dat was best bijzonder – en knap. Want in de laatste week voor de overschrijvingen vertrokken plots zeven selectiespelers naar anders clubs. "We hadden dus veel last om überhaupt een selectie op de been te brengen", blikt trainer Oscar Laguna Burgos terug. Met wat 'zoek- en schuifwerk' en door wat spelers uit het derde en zesde te halen, is dat toch gelukt. Toch bleven de personele problemen het hele jaar doormodderen. Maar dat was niet aan de resultaten te merken. "We hebben de eerste seizoenshelft eigenlijk wat boven onze stand geleefd", bekent de trainer. De kentering kwam in het duel tegen de latere kampioen SV Den Hoorn. Delft verloor nipt, maar raakte ook drie basisspelers kwijt. Waaronder clubtopscorer Gavin Luiten en Omar el Fassi, tot dat moment samen goed voor dertig goals. De spoeling werd steeds dunner. De resultaten steeds minder. Vorig weekend eindige het reguliere seizoen met een 4-0 nederlaag tegen en bij ROAC.

Nacompetitie
Gelukkig is er nog de nacompetitie. "En het klinkt gek", begint de 40-jarige oefenmeester, "maar ondanks de matige resultaten heb ik er een heel goed gevoel over. Een raar voorgevoel dat er iets geks kan gebeuren." Of dat ergens op is gebaseerd? "Ik ben een gevoelsmens en vaak komt m'n gevoel uit", antwoordt Laguna Burgos. "Is het op dit moment verstandig of gewenst dat we komend jaar eerste klasse spelen? Dat denk ik niet. Maar in de sport moet je altijd zo gretig zijn om alle wedstrijden te willen winnen." En dat gaan de mannen van Delft dus ook proberen. "Nú spelen we ergens om. We gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden om dit tweeluik tegen DRL te winnen." Omdat meerdere zondag eersteklassers volgend jaar op zaterdag gaan voetballen, komen er relatief veel plekken in de zondag eerste klasse vrij.

Stuntje
Delft hoeft daarom – waarschijnlijk – alleen DRL te verslaan om zich te verzekeren van promotie. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we tot een stuntje in staat zijn." Delft speelt eerst thuis. "In deze fase maakt het niet uit of je eerst thuis of uit speelt." En of Delft nu promoveert of niet: "Ik ben, als je de laatste vier wedstrijden wegdenkt, sowieso een trotse trainer. Doel was handhaving. Vijf wedstrijden voor het einde stonden we vierde, waren we veilig en hadden we een periodetitel op zak. Het was dus absoluut geen teleurstellend seizoen. Maar je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Hopelijk kunnen we het seizoen mooi afsluiten."
Dvv Delft speelt zondag 21 mei om 14.00 uur thuis tegen DRL. De uitwedstrijd is zondag 28 mei, om 14.00 uur.