Kleurrijke katten en meer bij Atelier Mario. (Foto: EvE)
Kleurrijke katten en meer bij Atelier Mario. (Foto: EvE)

Atelier Mario: zo veelkleurig kan wonen zijn

kijk op de wijk

Een overdaad aan kleur en indrukken komt je tegemoet als je Atelier Mario aan de Burgwal binnenloopt. Meer dan de helft van de winkel is gevuld met vrolijk getint keukentextiel en keukenaccessoires. Atelier Mario heeft één van de grotere collecties van Ulster Weavers artikelen in de regio: veelkleurig, landelijk en 'very British'.

Of eigenlijk: Iers, want Ulster Weavers komt oorspronkelijk uit Ierland. Inmiddels is Ulster Weavers uitgegroeid tot een bedrijf dat wereldwijd leidend is in keukentextiel en woonaccessoires. Niet direct artikelen die je verwacht bij Atelier Mario. Dat is immers een (meubel)stoffeerder? "Toch past het juist bij ons", vindt Harry Schwering, die samen met Mario Echeverry het meubelstoffering's-atelier runt. "Bij onze herstoffering van meubels en confectie van gordijnen gebruiken we vaak vrolijke, heldere kleuren. We hebben juist voor deze collectie gekozen omdat die zo kleurrijk is." En hoewel stofferen van je huis belangrijk is voor de sfeer, ècht gezellig wordt het pas met de overige inrichting. De 'homeware' van Ulster Weavers past wat dat betreft dus perfect bij wat Atelier Mario doet.

Cats in waiting
Als je de stijl van Ulster Weavers moet omschrijven kies je woorden als 'landelijk' en 'decoratief'. Niet supermodern, maar toch trendy. De hoeveelheid verschillende artikelen lijkt eindeloos: Servetten en theedoeken, tassen, theepotten en mokken, schorten van katoen, linnen of pvc, voorzien net vrolijke thema's van katten, honden en de boerderij. Neem de 'Cats in Waiting serie'. Een van de oudste series van Ulster Weavers, "maar nog steeds mateloos populair", aldus Harry en Mario. Rijen van kleurige katten op de rug gezien. Maar één van de katten draait zich om, om je aan te kijken. "Echt een must voor kattenliefhebbers." De 'Cats in Waiting' kom je overal tegen: op schorten, ovenwanten, borden en kopjes. Toch is het maar één van de vele soorten prints die verkrijgbaar is. Er zijn er tientallen, maar allemaal hebben ze gemeen dat ze kleurrijk, vrolijk, en heel erg Brits zijn. Net als andere woonaccessoires artikelen in diezelfde 'country style': kussentjes, stoffendeurstoppers in de vorm van o.a. dieren, theemutsen, serviesgoed met de stijl-ontwerpen van William Morris van Lesser & Pavey en nog veel meer. Leuk om cadeau te geven en waarmee je gezien wil worden. Loop gerust eens langs bij Atelier Mario aan de Burgwal en ontdek hoe veelkleurig wonen kan zijn!