Jiri Beijer van de provincie Zuid-Holland krijgt energie van de samenwerking rond het project 'De N470 geeft energie'.
Jiri Beijer van de provincie Zuid-Holland krijgt energie van de samenwerking rond het project 'De N470 geeft energie'.

'Een weg bouw je samen'

Algemeen

DELFT - Op en rond de N470 staat van alles te gebeuren. De weg is een belangrijke schakel tussen de A4, de A13 en de A12, maar er komt meer. U leest hier maandelijks over in de krant Delft op Zondag. Deze week de tweede column, verzorgd door Jiri Beijer, omgevingsmanager provincie Zuid-Holland.

Door: Jiri Beijer

De participerende burger die de overheid zo graag ziet, ontstaat niet vanzelf. Tenminste, dat is mijn ervaring als omgevingsmanager voor de provincie Zuid-Holland. Mijn taak is om u als bewoner, bedrijven en gemeenten te betrekken bij onderhoudsproject 'de N470 geeft energie' en alle vragen te beantwoorden. Dus wanneer u na het lezen van deze column een vraag heeft: mijn mailadres staat onderaan dit stuk. U krijgt altijd antwoord.
In 'de N470 geeft energie' combineren we het reguliere onderhoud aan de N470 - in Delft vooral bekend als de Kruithuisweg - met maatregelen om energie te besparen en duurzaam op te wekken. We hopen dat we met dit project meer mensen enthousiast kunnen maken voor dit thema. Veel eerder dan we normaal gesproken doen, hebben we bijvoorbeeld bewonersavonden georganiseerd. Ook online zijn we actief. U kunt op dit moment via www.civocracy.org/pzh meepraten over ons voornemen om het geluidsscherm bij de wijk Emerald uit te breiden met zonnepanelen en/of kleine windturbines.

Lastig
Toch blijft het lastig om u actief betrokken te krijgen. Ik begrijp heel goed dat het moeilijk is om een mening te geven wanneer onze plannen nog ideeën zijn. Tegelijkertijd kunnen wij als provincie onze plannen niet meer wijzigen wanneer ze definitief zijn geworden. Daar zit een mismatch die ik probeer op te lossen in mijn werk, want als overheid willen we een weg neerleggen waar de omgeving blij mee is.
Waar ik energie van krijg? Van de samenwerking die we nu al rond dit project voor elkaar hebben gekregen. Van de samenwerking met Bedrijvenkring Schieoevers, waardoor de gemeente Delft een kleurig kunstwerk rijker is onder de Kruithuisbrug. En van u, wanneer u vertelt wat er speelt en wat we als provincie beter kunnen doen. U weet me te vinden.

Deze column is de tweede in een serie rond 'De N470 geeft energie' van de Provincie Zuid-Holland. Wilt u meer weten over het project of heeft u een vraag of opmerking? U kunt terecht bij omgevingsmanager Jiri Beijer via j.beijer1@pzh.nl of een kijkje nemen op de website www.n470geeftenergie.nl.