The Student Hotel is al in meerdere universiteitssteden in Nederland en Europa neergestreken. In 2019 wordt dit Delft aan dit rijtje toegevoegd.
The Student Hotel is al in meerdere universiteitssteden in Nederland en Europa neergestreken. In 2019 wordt dit Delft aan dit rijtje toegevoegd.

The Student Hotel vestigt zich in Delft

Algemeen

DELFT – The Student Hotel komt naar Delft. Pal tegenover het nieuwe station zal in het najaar van 2019 een bijzonder hotelconcept staan met 342 luxe kamers voor studenten.

Door: Jesper Neeleman

Daarmee komt voor The Student Hotel een langgekoesterde wens in vervulling. Oprichter en CEO Charlie McGregor kwam tien jaar geleden al naar de Prinsenstad om de mogelijkheden hier te bekijken en bespreken. "Het was één van de eerste studentensteden die ik bezocht", vertelt McGregor. The Student Hotel heeft inmiddels meer dan tien vestigingen in Nederland en Europa. MacGregor bleef ondertussen in gesprek met de gemeente. Z'n geduld werd beloond. The Student Hotel komt dus tegenover de hoofdingang van het station, aan de andere kant van het bussenplein en ter hoogte van de Barbarasteeg. "Een mooiere plek kunnen we ons niet wensen." Ook Felix Hillen, partner en directeur van The Student Hotel, roemt de toekomstige locatie in Delft. "En tegelijkertijd zijn wij voor Delft de beste invulling van zo'n plek", voegt hij eraan toe.

The Student Hotel wil namelijk geen afgesloten wereld zijn. Integendeel, benadrukt MacGregor. De kamers, waar de gasten meestal voor een relatief korte periode verblijven, zijn van alles voorzien. Zelfs een fiets inclusief interne stalling zit erbij inbegrepen. "Ze hoeven alleen nog hun kleding mee te nemen en ze zijn ready to go", aldus McGregor. Bovendien zijn de kamers niet alleen aan studenten voorbehouden. Ook professoren die gastcolleges geven, toeristen, jonge startende ondernemers, reizigers, trainees, stagiaires of ouders die hun studerende kinderen bezoeken zijn van harte welkom. "We zijn een ontmoetingsplek waar de deuren voor iedereen open staan. Juist die bruisende mix van bezoekers zorgt ervoor dat The Student Hotel in zo veel steden een succes is. Het verbinden van al die groepen is wat we leuk en spannend vinden."

Levendigheid
Beneden komen faciliteiten waarvan iedereen gebruik mag maken. Van vergaderruimtes tot eet- en drinkfaciliteiten en van gratis Wifi tot een lobby waar iedereen welkom is. The Student Hotel zal voor een stukje levendigheid in het stationsgebied zorgen, merkt McGregor op. "En omdat onze receptie 24 uur per etmaal bemand zal zijn, brengen we ook een stukje veiligheid op het stationsplein."

De uit Schotland afkomstige Charlie MacGregor realiseerde met zijn bedrijf al vestigingen in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Parijs, Barcelona en Florence. De vestiging n Eindhoven gaat aanstaande vrijdag open. Zoals gezegd is hij ook al lange tijd bezig om naar Delft te komen. "Delft is één van de bekendste universiteitssteden. Die stond hoog op m'n lijstje. Al jaren hebben we contacten met de gemeente. We hebben die samenwerking altijd als heel prettig ervaren." Het was afgelopen jaren een publiek geheim dat The Student Hotel naar Delft zou komen. In december 2015 werd de reserveringsovereenkomst getekend. Vorige zomer werd geconcludeerd dat de plannen haalbaar zijn. Momenteel is er witte rook. Gemeente en The Student Hotel gaan de ontwikkelovereenkomst tekenen. Over een jaar hopen betrokkenen met de bouw te kunnen beginnen. "Heel leuk dat we dit gesprek kunnen voeren en onze plannen bekend kunnen maken", vervolgt MacGregor. "Delft en The Student Hotel passen goed bij elkaar. We zijn heel erg blij dat dit gaat gebeuren en heel trots dat we van toegevoegde waarde gaan zijn voor Delft."

'Welkome aanvulling'
Dat verwacht ook Isidoor Hermans, directeur van Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft. "We zien The Student Hotel als een welkome aanvulling voor het gebied op een cruciale plek", laat Hermans weten. "The Student Hotel biedt levendigheid. Precies daar waar we dat graag willen: direct aan het stationsgebied bij het nieuwe Station Delft en grenzend aan het nieuwe Van Leeuwenhoekpark. De komst van The Student Hotel zal een grote boost geven aan de groei van een levendig stationsgebied en aan de groei van de stad. Het is een sterk gemêleerde ontmoetingsplek met stadsfaciliteiten voor álle Delftenaren, inclusief studenten en reizigers."