Afbeelding

10-Jarig Bierhistorie Delft organiseert Bierhistorische Rondwandelingen

Algemeen

Op 21 maart bestaat Bierhistorie Delft 10 jaar. Wat in 2007 begon met het uitbrengen van het boek Delft, stad met een vergeten bierhistorie is in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid naar een bedrijfje wat Delft op de kaart probeert te zetten als bierstad.

Ook in het jubileumjaar van Bierhistorie Delft worden weer vijf Bierhistorische rondwandelingen georganiseerd.

Tussen 1500 en 1650 waren er zo'n 200 bierbrouwerijen tussen de vestingsmuren van Delft, want als je bier dronk werd je niet ziek.

Tijdens de wandeling lopen deelnemers langs vele grachtenpanden waar bierbrouwerijen gevestigd waren en er wordt verteld hoe men vroeger bier brouwde en waar de ingrediënten vandaan kwamen. Ook kom je erachter wat een plateelbakkerij is en wat deze met bierbrouwerijen te maken heeft.

Uiteraard zal het product bier niet ontbreken en we bezichtigen de laatste gesloten bierbrouwerij van Delft - De Gekroonde P - waarin op dit moment het gereedschappen museum van de Gebr. Mensert is gevestigd.

Mail voor meer informatie en boekingen naar info@bierhistoriedelft.nl of bel 06 - 25413178. Kosten bedragen 10 euro per persoon.

De Bierhistorische Rondwandelingen zijn op zaterdag 1 april, 6 mei, 10 juni, 1 juli en 7 oktober.

Meer informatie www.bierhistoriedelft.nl.