Tijdens het Varend Corso werden vier huwelijken voltrokken. Hier gebeurt dat door Bruun van der Steuijt en wethouder Alette Hekker.
Tijdens het Varend Corso werden vier huwelijken voltrokken. Hier gebeurt dat door Bruun van der Steuijt en wethouder Alette Hekker.

Het grote Delft op Zondag-jaaroverzicht: augustus

Basketbalvereniging DAS stuurt met de moed der wanhoop een brief naar alle Delftse raadsleden. De club legt nog één keer uit waarom het niet wil verhuizen naar een nieuwe sporthal in de Spoorzone.

Wederom wordt blauwalg ontdekt in het water van de Delftse Hout, ondanks alle pogingen om dit te voorkomen.

De stadsgrachten - en veel andere wateren in de stad- kampen vooral met grote hoeveelheden kroos. Dit wordt volgens de kenners veroorzaakt door de zachte winter en de grote hoeveelheden stikstof en fosfaat in de Delftse wateren.

Terwijl IS oproept om doelen in Europa aan te vallen, wordt het Reactor Instituut Delft tot groot ongenoegen van raadslid Jan Peter de Wit slechts bewaakt door camera's en een beveiliger met balpen. Overdag staat zelfs het hek open. Dat moet anders, vindt De Wit, maar B en W laat weten de minister niet om bewapende beveiligers te verzoeken.

Het Varend Corso vaart weer door de regio. Voor het eerst in vijf jaar kon de bonte stoet van boten weer via de Buitenwatersloot Delft binnen varen.

Vitesse Delft wint voor het derde jaar op rij de RODI Media / DSM Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal.

De aanleg van de nieuwe A4 kostte, inclusief de IODS-maatregelen, zo'n 2 miljard euro. Wat ruim een half jaar na de opening de effecten op natuur en de rest van het wegennet zijn, weten Rijkswaterstaat en de provincie nog niet.

Personeel van Zwembad Kerkpolder is boos. Het zwembad wordt overgedragen aan Sportfondsen. Personeel vreest er dan financieel fors op achteruit te gaan.

Na afloop van de Homo Bingo, één van de OWee-hoogtepunten van de jongeren van de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit, worden bezoekers uitgescholden en bespuugd door een groepje van vijf à zes raddraaiers. 

Meer berichten
 
CustomHtml_1