Hoe vitaal is uw organisatie?

Algemeen

DELFT - Om vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werken nog beter en gerichter te kunnen ondersteunen, is een digitale 'scan' ontwikkeld: de Vitaliteitsscan. Delft voor Elkaar heeft deze scan naar alle vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven van Delft gestuurd. Zij kunnen 'm tot 31 januari invullen. Organisaties die 'm niet hebben ontvangen kunnen naar de website www.delftvoorelkaar.nl.

De Vitaliteitsscan biedt bestuurders, vrijwilligerscoördinatoren en mensen die een burgerinitiatief leiden de mogelijkheid om te checken hoe vitaal hun organisatie of initiatief is. Ook brengt de Vitaliteitsscanknelpunten en kansen die organisaties zien in beeld. Deze informatie helpt Delft voor Elkaar om vrijwilligers en organisaties in de toekomst nog beter te ondersteunen zodat vrijwilligers zich met plezier blijven inzetten in de stad.

600 vrijwilligersorganisaties
Op 1 december jongstleden heeft Delft voor Elkaar circa 600 vrijwilligersorganisaties per e-mail uitgenodigd om de Vitaliteitsscan uit te voeren. Het streven is dat nog meer organisaties hiervan gebruik gaan maken. De gegevens worden verwerkt in een uitgebreide rapportage en gestuurd naar de organisaties.

!