Het Alzheimer Café wordt elke maand georganiseerd in het Hampshire Hotel Delft Centre aan de Koepoortplaats 3.
Het Alzheimer Café wordt elke maand georganiseerd in het Hampshire Hotel Delft Centre aan de Koepoortplaats 3.

Alzheimer Café Delft: ook in 2017

De programmacommissie heeft de volgende thema's vastgesteld:

9 januari 2017
De diagnose is gesteld. Wat nu? De toekomst voor de persoon met dementie en zijn mantelzorger veranderen enorm door de dementie. Hoe hou je jezelf staande met de diagnose? Het besef dat de ziekte voortschrijdt en de gevolgen van dementie. Deskundigen: Case-manager en mantelzorger.

13 februari 2017
Vrijwillig levenseinde bij mensen met dementie. Wat te doen, wanneer je het leven met dementie niet meer levenswaardig vindt? Hoe is het dan geregeld met euthanasie? Wat zijn de voorwaarden en eisen hierbij? Deskundige: Medewerker van de NVVE.

13 maart 2017
Frontotemporale dementie: een speciale vorm van dementie. Deze vorm van dementie kan reeds op jonge leeftijd optreden. De ziekteverschijnselen zijn anders dan bij de ziekte van Alzheimer.

10 april 2017
Angst en somberheid bij dementie. Angst en somberheid zijn ziekteverschijnselen die bij dementie kunnen optreden. Hoe kan de mantelzorger de persoon met dementie in die gevallen het beste ondersteunen? Welke behandelingen zijn er mogelijk en wat zijn de mogelijkheden van medicatie? Deskundige: Psychiater van GGZ Delfland.

8 mei 2017
Dementie en Technologische hulpmiddelen. Wat kan de moderne techniek bieden als ondersteuning in de zorg en wonen van mensen met dementie? Wat voor handige hulpmiddelen zijn er op de markt? Deskundige: Medewerkster van Pietersbehandelpraktijk.

12 juni 2017
Stress laat je los. Wie heeft er geen stress? Stress hoort bij het leven. Het draagt bij aan het leveren van prestaties. Maar als we teveel stress hebben, ontstaan er klachten. Tijdens deze bijeenkomst wordt informatie gegeven over stress en hoe je deze stress kunt verminderen. Deskundige: Mw. Adry Hoevenaars.
Als gespreksleiders bij de thema's treden beurtelings op: Bart Beck, die als psycholoog verbonden is aan de Stichting zorginstellingen Pieter van Foreest en aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) – opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Isabel den Engelsman. Beleidsmedewerker en trainer GGZ Delfland afdeling Doel Preventie.

Aanmelden voor Alzheimer Café Delft is niet nodig. De toegang is vrij. De inloop is altijd vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. Het einde is om 21.00 uur. Locatie: Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3, Delft. Het hotel is bereikbaar per openbaar vervoer: BUS 60, bushalte De Bieslandhof. Parkeergelegenheid voor auto's : De Marktgarage. Parkeren is ook mogelijk in de omgeving van het hotel. De voor Delft geldende regels zijn dan van toepassing. Achter het hotel is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Meer berichten