Elisa Hof en Marcel Schungel van PLUS Bomenwijk bij het pand waar ze op 1 februari 2017 hun D.I.O. Drogist zullen openen.
Elisa Hof en Marcel Schungel van PLUS Bomenwijk bij het pand waar ze op 1 februari 2017 hun D.I.O. Drogist zullen openen.

Winkelcentrum Bomenwijk gaat in 2017 weer bruisen met komst van drogist en slijter

Algemeen

Marcel Schungel en z'n vrouw Elisa Hof van PLUS Bomenwijk treuren niet lang om de leegstand in het winkelcentrum, maar nemen zelf het initiatief om deze plek weer te laten bruisen. Over een maand openen ze hier een D.I.O. Drogist èn een slijterij.

Afgelopen jaar vierde het winkelcentrum aan de Elzenlaan het 5-jarig jubileum. Dit feestje werd wat overschaduwd door de sluiting van twee winkels, tegenover PLUS Bomenwijk. "Erg jammer", vond ondernemer Marcel Schungel. Maar in plaats van lang te treuren, namen hij en z'n vrouw het heft in eigen hand. "Onze supermarkt is te klein voor wat we graag willen doen en uitbreiden in dit pand is niet mogelijk." Ondertussen staan pal tegenover de supermarkt meerdere panden leeg. "En als alle detailhandel hier verdwijnt, is er voor mensen geen reden meer om hier naartoe te komen", vervolgt Schungel. Een paar jaar geleden heeft zich hetzelfde voorgedaan in de Ternatestraat en uiteindelijk zijn bijna alle winkels daar verdwenen.

Dus opent het ondernemersechtpaar hier op 1 februari een D.I.O. "Deze drogisterijketen past goed bij ons. D.I.O. staat voor bewust, gezond, aandacht voor de klanten en is vorig jaar uitgeroepen tot beste drogisterij keten van Nederland."
Elisa wordt er drogist. "Voeding en gezondheid is al m'n hele leven een passie voor mij", zegt ze. "Het is iets waar ik dagelijks mee bezig ben en waar ik anderen graag mee help." De D.I.O. Drogist gaat zich in de Bomenwijk extra onderscheiden op het gebied van allergievrije producten, voedingssupplementen, natuurlijke geneesmiddelen en verantwoorde verzorgingsproducten. Deze categorie producten zullen hier, meer dan in andere drogisterijen, verkrijgbaar zijn. Rechts van de D.I.O. opent diezelfde dag een nieuwe slijterij. "Hier willen we ons vooral onderscheiden op het gebied van speciaalbieren, whisky's en de betere wijnen. PLUS wordt al jaren achter elkaar uitgeroepen tot beste wijnsupermarkt van Nederland. In deze slijterij willen we ons hiermee verder specialiseren en de nóg betere wijnen verkopen, als aanvulling op het al mooie assortiment dat we bij PLUS te bieden hebben." Bijzonder is verder dat er in de slijterij in de toekomst ook proeverijen zullen worden georganiseerd. Gaat er ook in de PLUS zelf iets veranderen? Zeker, antwoordt Marcel. Deze Delftse super wil zich komend jaar nog meer gaan focussen op internetbestellingen, zodat klanten heel gemakkelijk hun boodschappen thuis kunnen laten bezorgen. "We hopen hiermee de hoge parkeerdruk rond de winkels ook een beetje te verlagen. Voor wie zijn boodschappen snel even op wil halen hebben we vorig jaar een ophaalpunt bij onze servicebalie geopend."

Marcel en Elisa hebben één grote wens voor 2017: dat beide nieuwe winkels goed gaan lopen en dat zowel klanten als medewerkers van hun drie winkels in het winkelcentrum tevreden zijn. "Dan zijn wij ook tevreden", zegt Elisa. "Verder hopen wij natuurlijk dat het hier een bruisend winkelcentrum wordt, waar klanten in een prettige ambiance kunnen winkelen en vinden wat ze zoeken. En wij wensen al onze klanten en lezers van Delft een geweldig mooi 2017 en gezondheid in overvloed."

PLUS Bomenwijk
Elzenlaan 1, Delft
015 – 212 55 19
www.plus.nl

!