Het verleden en de toekomst van Delft komen samen tijdens Villa Arsenaal.
Het verleden en de toekomst van Delft komen samen tijdens Villa Arsenaal.

Villa Arsenaal: een culturele, culinaire en theatrale tijdreis van oud Delft naar nieuw Delft

DELFT – In het Armamentarium vindt van 15 tot en met 19 maart een gloednieuw, groots en uniek event plaats: Villa Arsenaal. Dit wordt een culturele, theatrale en culinaire tijdreis door de Delftse historie, waarbij werkelijk alle zintuigen worden geprikkeld.

Horecaman Ed Hoogendijk is al ruim een jaar met de voorbereidingen bezig. Delft heeft met het Armamentarium goud in handen, alleen gebeurt er op dit moment weinig mee, begint hij. "Het zou toch geweldig zijn als we vele gasten hier tijdens een culturele, culinaire en theatrale tijdreis kunnen laten zien groot Delft is op het wereldtoneel", vertelt Hoogendijk.

Hij is niet de enige. Ook Improve en Arsenaal Delft (cepezed), hebben zich erbij aangesloten. Meerdere mooie Delftse bedrijven hebben hun interesse getoond om mee te doen. Samen willen zij het publiek in vijf stappen meenemen door de Delftse historie. De twee-en-een-half uur durende tocht begint in het jaar 1000 en voert verder naar de toekomst. Zo wordt in overdonderende 3D-sferen alvast naar het jaar 2500 gekeken. Ze gaan van Oud Delft naar Nieuw Delft en beleven de eigenzinnige Delftse dynamiek.

Waanzinnig decor
De gasten leren op unieke wijze en in een waanzinnig decor iets over de bijzondere en roemruchte Delftse historie, het heden en vooral de toekomst. Van Antoni van Leeuwenhoek, de VOC tot de robots die vandaag de dag aan de TU Delft worden ontwikkeld. Verrassende beelden, dans, theater en bijpassende muziek zullen zeker niet ontbreken. Ondertussen krijgen ze bijpassende gerechten en drankjes, verzorgd door Ed Hoogendijk en zijn culinaire team van Ontdek Culinair Nederland. Artiesten en Improve zorgen voor een unieke sfeer waarin van alles valt te zien en te beleven. "Werkelijk alle zintuigen zullen worden geprikkeld", weet Hoogendijk wel zeker. "Het wordt een onvergetelijke ervaring. Iets wat je nooit eerder hebt meegemaakt en ook in de toekomst niet meer mee zal maken. We gaan laten zien, horen, voelen en proeven hoe mooi Delft is. Want Delft staat niet alleen voor creating history, maar ook voor creating the future." En dit alles gebeurt op meerdere locaties in het voormalige Legermuseum, een plek die één en al historie ademt.
Komende weken besteedt de krant Delft op Zondag aandacht aan Villa Arsenaal. Wilt u reserveren voor deze eenmalige beleving of meer informatie? Kijk dan op www.villa-arsenaal.nl of mail naar info@villa-arsenaal.nl.

Meer berichten